KREĆE RALLY SEZONA

Viliam Prodan: 'Idemo u lov na novi državni naslov'

0
Viliam Prodan i Marko Stiperski (FOTO: Rally Kumrovec)
Viliam Prodan i Marko Stiperski (FOTO: Rally Kumrovec)

Bolji početak automobilističke sezone u Hrvatskoj nismo mogli ni zamisliti, pogotovo kada je rally u pitanju. U travnju će se u našoj zemlji održati dva natjecanja koja će okupiti respektabilan broj vozača, prvi je na rasporedu ovoga vikenda u okolici Karlovca, a potom kroz dva tjedna slijedi veliki automobilistički spektakl WRC Croatia Rally.

Uz brojne svjetske majstore ovoga sporta prve bodove u nacionalnom prvenstvu tražiti će i buzetski automobilist Viliam Prodan sa suvozačem Markom Stiperskim, koji u ovoj sezoni kreće u bitku za još jedan državni naslov. Nakon što je proteklu sezonu većim dijelom propustio zbog poslovnih obveza i prinove u obitelji, želja je sada nastaviti sa osvajanjem trofeja.

- Kraj protekle sezone iskoristili smo za testiranje novog automobila Forda Fieste rally3 s kojim namjeravamo nastupati u ovoj sezoni. Iz tog razloga već smo ove godine nastupili na jednom manjem reliju u Italiji, a sada kreće ono pravo. U sljedećih četrdesetak dana očekuju nas tri natjecanja, što će biti vrlo teško uskladiti s poslovnim obvezama, dok je s druge strane dobro jer ćemo biti utrenirani, kaže Prodan o zgusnutom rasporedu državnog reli prvenstva. 

 

Automobilistička rally uzbuđenja kreću ovoga vikenda trećim izdanjem Quattro River Rallya,koji se vozi u okolici Karlovca i okupiti će 89 posada iz čak 18 europskih zemalja, od Kazahstana, Turske i Estonije pa do Finske, Belgije i Irske. Razlog ovakve popularnosti natjecanja svakako leži i u činjenici da se bio brzinskih ispita održava na trasi kojom će se kroz petnaestak dana voziti WRC Croatia Rally, pa mnoge posade ovu utrku koriste kao trening za ovaj veličanstveni svjetski automobilistički spektakl. 

- Želja nam je već na prvom natjecanju ‘napasti’ borbu za naslov državnog prvaka. Svjesni smo da će ove godine to biti izuzetno teško jer se pojavljuju neki novi mladi vozači ‘gladni’ uspjeha, a i ako je suditi po ovom natjecanju konkurencija će biti jaka. No, mi idemo pokušati i nadati se da će sve ispasti dobro na kraju, dodaje Prodan.

Osim Prodana, u Karovcu će ovoga vikenda voziti tri istarske posade. Nenad Hrvatin i Doris Labinjan (Prorace Sv. Lovreč) prošlogodišnji trećeplasirani vozač u ukupnom poretku državnog prvenstva i drugoplasirana suvozačica nastupiti će sa peugeotom 306, njihovi klupski kolege Marko Fakin i Aleksandar Radovčić voziti će Renault Clio rally5, dok će Lari Matošević i Roberto Cerin, također iz Proracea, nastupiti sa Peugeotom 106. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa