Kakav dan u Kupu Istre!

Županijski ligaši pobjeđivali favorite iz Treće nogometne lige

02.04.2024 - 17:41
David Luchesi, Banjole (FOTO: Mlivoj Mijošek)
David Luchesi, Banjole (FOTO: Mlivoj Mijošek)

Da se netko kladio na današnje rezultate završnice Kupa Istre, koja se održala na osam travnjaka diljem našeg poluotoka, teško da bi uspješno prognozirao ovo što se dogodilo nekim trećeligašima. Uz tri koja su očekivano prošla u daljnju fazu natjecanja (Pazinka, Medulin i Uljanik) neugodna iznenađenja svojim navijačima priredili su Buje, Rovinj i labinski Rudar.

 

Buježi su sa visokih 4:1 poraženi na Šaraji od domaćeg Ližnjana. Bijele je u vodstvo doveo Edi Ljubas u 10. minuti, da bi 15 minuta kasnije Marko Kontošić povećao vodstvo i postavio rezultat prvoga dijela utakmice. Nakon što su Ližnjanci stigli i do trećeg zgoditka preko Saše Uroševića, minutu kasnije gosti iz Buja uspjeli su tek smanjiti rezultat u 51. minuti preko Matije Šusterajtera. Pobjedu Ližnjanaca potvrdio je Toni Bilobrk u 60. minuti.

Nakon prvog poraza u prvenstvu, rovinjski ‘Kanarinci’ kapitulirali su i u kupu na gostovanju u Marčani. Domaćini su do vodstva došli u 26. minuti zgoditkom Sujelmana Idrizovića, da bi na samom kraju prvoga dijela vodstvo povećao Luka Birkić. U nastavku susreta domaći su nogometaši bili efikasni i u 51. minuti kada je mrežu Rovinja zatresao Arian Agaj, da bi gosti do počasnog pogotka stigli u 83. minuti, kada je sa bijele točke bio precizan Damir Kazalac.

Neočekivano visok poraz od 5:0 zabilježio je i Rudar na gostovanju kod Banjola. Uz dva zgoditka Luke Miškulina (73. i 75. minuta), golove za domaću momčad postigli su David Luchesi (11’), Loren Ivanošić (28’) i Damjan Gerlić (85’).

Očekivane pobjede ubilježili su nogometaši porečkog Jadrana na gostovanju u Višnjanu (0:6), Uljanik je bio vrlo uvjerljiv kod Petrovije (0:7), dok je Medulin minimalno slavio u Peroju (1:2). Pazinska je slavila u Potpićnu sa 3:1, a Dajla u Vinežu nakon izvođenja jedanaesteraca (2:4), nakon što je u regularnom dijelu rezultat bio 2:2. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti