AgroTerra istra treći put u pazinu

Sajam poljoprivrede na koji možete doći po fetu pršuta ili traktor

0

Međunarodni sajam poljoprivrede AgroTerra Istra 2024 održat će se od 5. do 7. travnja u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu. Treće izdanje sajma u potpunosti je popunjeno i mjesta za izlagače više nema. Nastupit će, dakle, skoro 140 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske i Slovačke na oko 1500 kvadrata unutarnjeg i oko 5.000 kvadrata vanjskog prostora.

Marko Londero iz tvrtke Mars Eventi kaže da će se na sajmu nuditi za svakoga ponešto, 'dolazite li na fetu pršuta ili kupiti traktor'.

 

"Unutra je mala mehanizacija, odnosno pile i tako dalje, sve do pršuta, sira i ostalog što Istra nudi, a vani je mehanizacija, plus vrtni centar na oko 1000 kvadrata. Ulaz je besplatan, također je slobodan ulaz na sva popratna događanja, odnosno predavanja koja vezana uz sajam. Najveća atrakcija nam je izložba domaćih životinja: imamo boškarina, tovare, ovce, koze za djecu koja to vide samo na televiziji, čak ni tamo više, da konačno vide uživo. Što se tiče samih izlagača, oni će nuditi pršut, sir, med, ulje, vino, sve što ide uz Istru, plus mali strojeve, kosilice, pile, malčeri sve do najvećih strojeva koji postoje - traktora i ostalih strojeva za uređivanje. Ako ste profesionalni ili hobi poljoprivrednik, ako imate vrt ili nemate veze s poljoprivredom - sve opcije imamo ovdje", najavljuje Londero.

Marko Londero

Sajam se otvara u petak, 5. travnja u 11 sati i taj dan ostaje otvoren do 19 sati. U suboti se otvara već u 10, a zatvara u 19, dok je nedjeljno radno vrijeme od 10 do 17 sati.

Londero najavljuje i proglašenje najljepših dječjih radova u suradnji s Dječjim vrtićem Pazin.

"Nagradili smo četiri najljepša dječja rada o temi životinja koja ćemo izložiti i nagraditi  svaku vrtićku skupinu igračkama za cijelu skupinu. Proglašenje će biti u petak prije otvaranja sajma", kaže Londero. U nedjelju će se u 11 sati održati i predstava za djecu  "Domaće od malih nogu" uorganizaciji LAG-a Središnja Istra.

Osim toga, trgovine u centru Pazina će za trajanja sajma nuditi popuste od 20 posto i više na dio ili cjelokupni asortiman. U akciji sudjeluju AMDS by Amadeus jeans, Amica, Antica kolači i torte, trgovina Aksea i Lulu & Lolita, krojačko-trgovački obrt Maja, Metraža Štefi, TO Nika, trgovina cipela Niki shoes i Niki fashion corner (tri trgovine u gradu), trgovina Clover, trgovina kućanskih potrepština Tony te gift shop Poklončić. U ponudi će biti širok asortiman muške, ženske i dječje odjeće i obuće, igračaka i modnih dodataka, školskog i uredskog pribora, suvenira, zavjesa i metražne robe, posuđa te kućnih potrepština i kolača.

Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić na nedavnoj konferenciji za novinare pozvala je na strpljenje sve posjetitelje radi nove regulacije prometa u Pazinu.

Suzana Jašić

Poručila je da se informiraju i prate najave o prometu i parkinzima koje će moći pronaći na mrežnim stranicama organizatora i društvenim mrežama.

„Bit će osigurano dovoljno parkirnih mjesta koja će možda biti samo par minuta šetnje udaljena od lokacije održavanja sajma“, rekla je Jašić i pozvala sve poslovne subjekte da se uključe u pružanju usluga tijekom tri dana sajma, kao što su brojni ugostitelji i trgovine. 

Podrška Istarske županije je prisutna od prvog dana nastanka ideje o sajmu. Županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan kazao je da ovaj sajam dobiva sve veći značaj kako u Istri, tako i u široj regiji.

Ezio Pinzan

"Ovo je sajam koji je nedostajao Istarskoj županiji te je svake godine posvećen nekoj temi iz poljoprivrede. Ovogodišnji sajam naglasak daje na temu stočarstva. Stočarstvo je iznimno bitno za našu županiju te je važno pronaći način da se što više mladih uključi u stočarstvo da bi zadržali kvalitetu raznih proizvoda koji proizlaze iz tog segmenta, a trenutno se nude na tržištu. Sajam AgroTerra potiče plasman i povećava potražnju“, rekao je Ezio Pinzan.

Ovdje je detaljan program manifestacije. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa