VELIKA POBJEDA U LONDONU

Rovinjac u spektakularnom meču u šest rundi 'dokrajčio' Britanca

31.03.2024 - 18:54
Alen Babić u meču protiv Robinsona (FOTO: John Walton / Press Association )
Alen Babić u meču protiv Robinsona (FOTO: John Walton / Press Association )

Rovinjski boksač Alen ‘Savage’ Babić odličnom je borbom briljirao u meču protiv Britanca Stevea Robinsona ‘Draga' i zabilježio pobjedu prekidom u šestoj rundi. Na spektaklu u londonskoj O2 Areni u susretu teške kategorije Babić je dominirao od prvog zvuka gonga pa do trenutka kada je sudac odlučio prekinuti susret.

Babić je pokazao izvanrednu raznolikost te neumornost tijekom cijelog meča. Iako je bio spreman za punih deset rundi, to nije bilo potrebno. Svaka runda donosila je sve veću štetu Robinsonu, posebno vidljivu na njegovom licu u petoj i šestoj rundi. Iako britanski boksač nije odustajao, sudac je donio najbolju odluku za njegovo zdravlje, prekidajući meč usred šeste runde.

 

Prva runda protekla je očekivano u ispitivanju snaga, gdje su boksači u svakoj prilici lovili klinč uz razmjenu kratkih udaraca. Rovinjski boksač uspio je uputiti par dobrih aperkata koji su prošli ispod garda britanskog boksača, ali nije ga uspio ozbiljnije uzdrmati.

U drugoj rundi, nakon početne razmjene udaraca meč se nastavio u bliskoj distanci gdje točno na sredini runde Babić uspijeva uputiti par snažnih krošea koji su uzdrmali Robinsona. Robinson je vidno umoran i uzdrman, njegovi tromi i spori udarci ne pronalaze metu. ‘Savage’ kako je meč odmicao sve razornije upućuje udarce prema već poprilično uzdrmanom protivniku . Babić je do početka četvrte runde zadržao konstantan presing i nije pokazivao znakove umora, dok je s druge strane ‘Drago’ uglavnom statično stajao i primao udarce našeg boksača. Silni krošei i nekoliko aperkata poprilično su uzdrmali britanskog boksača u šestoj rundi i tu je ovom susretu bio kraj. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti