BOKSAČKI SPEKTAKL U LONDONU

Rovinjski boksač vraća se u ring nakon godinu dana

31.03.2024 - 11:08
Alen 'Savage' Babić (FOTO: Sandra Šimunović / PIXSELL)
Alen 'Savage' Babić (FOTO: Sandra Šimunović / PIXSELL)

Jedan od najboljih hrvatskih boksača Rovinjac Alen 'Savage' Babić večeras od 18 sati napokon se vraća u ring nakon gotovo godinu dana pauze. Nakon što je u četvrtom mjesecu prošle godine izgubio u meču za WBC-ovu titulu u bridger kategoriji od Lukasza Rozanskog, "Savage" će napokon upisati novi nastup, gdje večeras debitira s novim timom ljudi oko sebe i novim trenerom u O2 Areni u Londonu. Ovoga puta nastupa u teškoj kategoriji gdje ga čeka engleski boksač Steven Robinson poznatiji pod nadimkom ‘Drago’. Dan prije meča ova su dvojica boksača, po tradiciji, odradila posljednje sučeljavanje, a napetost se mogla rezati nožem, frcale su iskre te nisu skinuli pogled jedan s drugog.

 

Do poraza od Poljaka Lukasza Rozanskog, njegov skor bio je uistinu impresivan. Odradio je 11 borbi i upisao isto toliko pobjeda, a samo jednom nije slavio prekidom nego odlukom sudaca i to jednoglasno protiv Poljaka Adama Balskog. Babićev stil svima je stvarao velike probleme, beskompromisno prema naprijed s velikim brojem udaraca. Novi protivnik bit će mu Britanac Steve "Drago" Robinson, protivnik protiv kojeg će Babić morati vratiti svoj stari način borbe i ne bi trebao imati problema. Robinson je u profesionalnoj karijeri odradio osam borbi te je upisao šest pobjeda i dva poraza. U tih šest pobjeda, četiri puta slavio je nokautom, a oba puta poražen je na bodove.

- Onog dana kada sam stigao u Irsku, gdje sam se pripremao za ovu borbu, dotaknuo sam dno, svaka sumnja se udvostručila i glava, koja je moje najveće oružje, borila se protiv mene. Sreća u nesreći bila je da mi nije prvi put da sam na dnu i da se iz toga znam izvući. S treninzima, loši dani postali su sve bolji, glava sve bistrija. S glavom vratio se i boks, a s boksom se vraća moj život. Neka mi boks sudi, rekao je Babić uoči ovog meča. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti