Besplatni uskršnji domjenak

Foto U Poreču otvoreno 20-ak hotela, očekuje se 50 tisuća noćenja (FOTO)

31.03.2024 - 12:41
Uskršnji domjenak na Trgu slobode u Poreču
Uskršnji domjenak na Trgu slobode u Poreču

Na porečkom Trgu Slobode jutros se posluživao, sada već tradicionalni, besplatni uskršnji domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice.

Pored fritaje, okupljeni su se mogli opustiti i uz glazbu Big Banda Pula.

Još danas i sutra održava se i Sajam tradicionalnih istarskih proizvoda, na kojem se nude tipični istarski proizvodi – med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, vino, povrće, te proizvodi od konoplje i lavande. 

 

Jučer je pak organiziran program namijenjen najmlađima. Bilo je tu oslikavanja lica (face painting), kreativna uskršnja radionica i zabavne uskršnje igre s animatorima, igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima.

Učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča u sklopu Slatkog uskršnjeg jutra jučer su pripremali za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih istarskih delicija. Učenici su pod vodstvom marljivih stručnih učitelja pripremili više od 5000 fritula, 500 mini pinca, 70 komada velikih pinca, orahnjača i povetica. Također pincu, koja je istarska tradicionalna uskrsna slastica, ponuđena je na jedan novi moderan način – narezana u čašici na kockice s kremom od vanilije. U ponudi su bile i fritule napravljene od bezglutenskog brašna te 300 ofarbanih jaja.

'Na području naše turističke zajednice za vrijeme blagdana otvoreno je 20-ak hotela, te očekujemo realizaciju oko 50 tisuća noćenja. Što se tiče strukture gostiju po nacionalnosti najbrojniji će biti Nijemci, Talijani, Slovenci te Hrvati", rekao je direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

Uskrs u Poreču organiziraju Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč i TUŠ Antona Štifanića Poreč. (Foto: Milivoj Mijošek)

Tweet

Posljednje novosti