TREĆA NOGOMETNA LIGA - ZAPAD

Brodograditelji stigli na bod zaostatka od vodećeg Rovinja

31.03.2024 - 00:29
Slavlje nogometaša Uljanika (FOTO: Milivoj MIjošek)
Slavlje nogometaša Uljanika (FOTO: Milivoj MIjošek)

Pobjedom na svom terenu nad posljednjeplasiranom Crikvenicom nogometaši Uljanika približili su se na bod od vodećeg Rovinja u utrci za naslov Treće nogometne lige - zapad. Brodograditelji su očekivano dominirali utakmicom, a u vodstvo su stigli u 41. minuti kada iz  slobodnog udarca Milivoj Simeunović postiže svoj deseti zgoditak u ovogodišnjem prvenstvu i izjednačuje se na trećem mjestu strijelaca. Pobjedu pulske momčadi potvrdio je Bojan Gjurchinoski u 67. minuti. 

Veliko iznenađenje priredili su Rovinježi na svom terenu na Valbruni pred 150 gledatelja zabilježivši prvi ovogodišnji poraz od sedmoplasirane Kraljevice. Jedini zgoditak na susretu pao je u 21. minuti kada mrežu domaćeg vratara Danijela Starčića pogađa Jagić. 

 

Buježi su ‘otrgnuli’ bod na vrlo neugodnom gostovanju u Senju. Gostujući igrači u vodstvo su došli već u drugoj minuti kada Masimo Krizmanić krade loptu domaćinima, proslijeđuje do Matije Kalizana koji s dvanaestak metara iskosa matira domaćeg vratara Godinića. Nogometaši Nehaja su poravnali u 23. minuti kada na ubačaj Svasta neodlučna bujska obrana omogućuje Hodaku da iz peterca pogodi njihovu mrežu. No, samo dvije minute kasnije Buježi su ponovno u prednosti kada Damir Bartulović sam izlazi pred domaćeg vratara koji brani njegov udarac, a odbijanac u mrežu posprema Mihajlo Bojić. U 55. minuti Papić postavlja konačan rezultat susreta.

Pazinci su poraženi na gostovanju kod Pomorca u Kostreni u susretu koji je odlučen početkom drugoga dijela, zgodicima Leke i Matkovića. Medulinci su poraz zabilježili u Viškovu na gostovanju kod Halubjana rezultatom 4:1. Jedini strijelac za goste bio je Venas Džanić, koji je u 83. minuti samo ublažio visok poraz. Bolje sreće nisu bili ni nogometaši labinskog Rudara, koji su minimalno poraženi u Novom Vinodolskom rezultatom 1:0. Bila je to izjednačena utakmica gdje ponovno neke prilike labinski napadači nisu uspjeli realizirati, dok je domaćin to uradio preko Buršića koji je u 74.minuti nakon jednog centaršuta, ostao sam na drugoj stativi i postigao jedini zgoditak na utakmici. (S. Ž.)

Rezultati 18. kola:

Pomorac 1921 Pazinka 2:0
Uljanik Crikvenica 2:0
Nehaj Buje 2:2
Rovinj Kraljevica 0:1
Vinodol Rudar 1:0
Halubjan Medulin 1921 4:1
Cres Naprijed 2:2

 

Poredak: Rovinj 41, Uljanik 40, Vinodol 36, Nehaj 31, Pomorac 1921 31, Halubjan 29, Kraljevica 27, Pazinka 23, Cres 23, Buje 19, Rudar 18, Naprijed 16, Medulin 1921 12, Crikvenica 8.

Tweet

Posljednje novosti