Jedinstvena demografska mjera u Hrvatskoj

Istarska općina svakom će djetetu godišnje davati 200 eura pomoći

0
Foto: Općina Sveti Petar u Šumi
Foto: Općina Sveti Petar u Šumi

Kao jedinstvena demografska mjera u čitavoj Hrvatskoj, iznos od 200 eura godišnje dodijeljivat će se svakom djetetu s područja Općine Sv. Petar u Šumi. Riječ je projektu 'Za našu dicu'. Korisnici prava na novčanu pomoć su djeca predškolske i školske dobi od navršene prve do 18. godine života, te moraju imati prijavljeno prebivalište na području Općine Sv. Petar u Šumi najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva. Postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć pokreće djetetov roditelj /staratelj/ udomitelj podnošenjem zahtjeva u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sv. Petar u Šumi počevši od 2. travnja 2024.

 

"Ova mjera nastavak je svih dosadašnjih demografskih mjera u cilju pozitivne demografske politike. Za oko 230 djece iz općinskog proračuna bit će osigurano 46.000 eura. To nije potrošen već uložen novac, jer uzalud sve ako ne ulažemo u mjere za djecu i obitelj", istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u sjedištu Općine načelnik Sv. Petra u Šumi dr.sc. Mario Bratulić.

Obrazac za podnošenje zahtjeva bit će dostupan na službenoj WEB stranici i društvenim mrežama Općine. Do navršenih 18 godina života, demografskim mjerama supetarsko će dijete od Općine dobiti 4.000 eura.

Inače, već drugu godinu zaredom u Sv. Petru u Šumi rođeno je 16-ero djece na 1050 stanovnika po čemu smo svrstani među deset najboljih u državi. Podsjetimo kako je Sv. Petar u Šumi među prvima u RH  pokrenuo jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete. Prosječno se svake godine izdvaja preko 40 posto poreznih prihoda za mjere demografske politike. Mjerom se želi dati dodatni demografski poticaj obiteljima i potaknuti na štednju za akumuliranje početnih sredstava za kraj srednjoškolskog obrazovanja i početak rada ili nastavak studija. (N.Č.)

Mario Bratulić na predstavljanju projekta Za našu dicu

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa