Čitaonica na giardinima

Radionica izrade filma za umirovljenike

0

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira besplatni ciklus radionica izrade kratkog autobiografskog filma namijenjen umirovljenicima koji žele usvajati nove vještine i znanja.

 

Ciklus se sastoji od tri međusobno povezane radionice koje će se održati u Čitaonici Kluba umirovljenika (Giardini 14) . Radionice će voditi Ida Skoko, mag. art., volonterka Knjižnice.

Cilj ovog programa jest napraviti vlastiti autobiografski film od tri minute. U prvom susretu polaznici će upoznati osnove filmskoga jezika te konceptom autobiografskog filma. Kroz razgovor s voditeljicom radionica doći će se do osnovnih interesa svakog polaznika/ce te će ono biti okosnica scenarija. Za sljedeći susret, svakiu će polaznik dobiti se nekoliko kreativnih zadataka koje će biti potrebno snimiti i donjeti. Na drugom i trećem susretu montirat će se filmovi te nastaviti raditi na individualnom pristupu svakom filmu kroz zajednički razgovor. Rezultat radionice je osobni dokumentarac. Potrebno je posjedovati uređaj za snimanje - mobitel ili kameru. Radionica je volonterskog karaktera.

Ida Skoko rođena je 1988. godine u Puli. Godine 2012. diplomira likovnu umjetnost na Kraljevskoj akademiji likovne umjetnosti u Haagu, a 2015. završava magisterij medijske umjetnosti na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje paralelno završava i pedagoške kompetencije. Od 2017. radi kao freelancer u vlastitom obrtu za audiovizualne djelatnosti. Kroz Dokumentarist plus većinom radi za kulturne institucije i filmske produkcije, snima i montira videje, vodi radionice, surađuje na projektima te pruža produkcijsku i tehničku podršku filmskim i drugim festivalima.

Sudjelovanje je besplatno, no zbog ograničenog broja polaznika prijave su obvezne.

Prijave su moguće osobno u Čitaonici Kluba umirovljenika putem mejla (kup@gkc-pula.hr) ili telefona 052 219 000. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa