PULSKI TRENER NAKON UTAKMICE

Tramezzani otišao s presice. ‘On mi je kao brat’

0
Paolo Tramezzani i Attila Malfatti (FOTO: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani i Attila Malfatti (FOTO: Milivoj Mijošek)

Malo iznenađenje priredio je sinoć na konferenciji za novinare trener pulske Istre Paolo Tramezzani. Najprije se u njegovom društvu neuobičajeno pojavio pomoćnik Attila Malfatti da bi nakon dvadesetak sekundi napustio redovnu presicu nakon utakmice, u kojoj treneri obje momčadi u pravilu daju svoje viđenje na tijek susreta.

- Za mene je veliko zadovoljstvo što je danas uz mene Attila Malfatti, koji za mene nije samo pomoćnik, više od suradnika. On je prijatelj, brat, i za mene je sreća raditi s njim. Znam da ste uvijek bili ljubazni, darežljivi prema meni, ali puno toga što ekipa nedavno postiže je njegova zasluga, pa sam htio danas ostaviti malo prostora za njega. Hvala puno, rekao je sinoć Tramezzani i napustio presicu prepustivši tako riječ svom pomoćniku.

 

- Utakmica je iz mog kuta viđenja bila jako dobra.  Momci su pokazali sav trud koji ulažemo na treninzima, igrali s velikom pažnjom i agresivnošću. Suradnja jedan s drugim, iskorištavanje prostora koje smo uspjeli pronaći kad smo imali loptu, sve je bilo gotovo savršeno, započeo je svoje izlaganje Malfatti.

Vidljivo je kako Puljani iz utakmice u utakmicu igraju sve ofenzivnije i kako je ekipi usađen jedan pobjednički i ‘ratnički’ mentalitet. 

- Kako? Zahvaljujući ‘Misteru’, koji je ipak imao puno povjerenje u igrače i usmjerio ih da igraju ovaj nogomet koji je prema našem mišljenju idealan je za ovu momčad, jer imamo igrače s velikom tehničkom vještinom i posebno s brzinom, što nas uvijek čini agresivnima, dodao je Tramezzanijev pomoćnik.

No bez obzira na igru, rezultat je u ovoj sezoni ipak prioritetan. Puljani žele prvenstvo završiti na što višim pozicijama. A u narednom susretu u poziciji su da zabilježe i svoju treću pobjedu u nizu, iako su i dvije povezane pobjede situacija koja im se u ovom prvenstvu još nije dogodila.

- Mi smo sada usredotočeni na to da završimo ovu sezonu na najbolji mogući način, tako da dođemo što je više moguće na ljestvici. Jako smo sretni što smo osigurali matematičku sigurnost od ispadanja šest kola prije kraja, što nije jednostavno jer dok nema matematike uvijek moraš biti oprezan. I naš cilj sada je doći što je više moguće. Znamo da će biti teško jer su sve su momčadi jake, a utakmice teške. I zato moramo raditi dan za danom, počevši od sutra, kako bismo se što bolje pripremili za sljedeći susret protiv Rudeša. Iako se radi o momčadi koja je sakupila samo sedam bodova, vidio sam mnoge mnjihove utakmice gdje se jako dobro suprotstavljaju protivniku, dodao je Malfatti. (S. Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa