žele biti prepoznatljivi i na nacionalnoj razini

Ovo su kandidati s liste Možemo! za 8. izbornu jedinicu

3

U sklopu 'ženske turneje', koordinatorice platforme Možemo! Sandre Benčić, kandidatkinje stranke za predsjednicu Vlade RH, danas je u Rijeci održana konferencija za medije i druženje s građanima gdje je Možemo! predstavio svoju listu kandidata za 8. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Istarsku i dio Primorsko-goranske županije. 

 

"S ponosom predstavljamo tim pojedinaca čija je predanost i rad u različitim sektorima već dobro poznata na lokalnoj razini, a sada se spremaju postati prepoznatljivi i na nacionalnoj sceni," rekla je Dušica Radojčić, nositeljica liste 8. izborne jedinice i vijećnica u pulskom Gradskom vijeću, članica Upravnog odbora i Vijeća stranke te regionalna koordinatorica za Istarsku i Primorsko-goransku županiju.

Na listi su još Morena Lekan, Nebojša Zelič, Enna Peroš, Slaven Boljun, Iva Davorija, Hana Paleka, Miha Paus, Noel Mirković, Ana Fonović, Renato Stanković, Daniel Antunović, Dragan Družeta i Suzana Jašić.

Radojčić je istaknula ključne aspekte programa koji ciljaju na stvaranje održive budućnosti i boljeg života u Hrvatskoj: "Fokusiramo se na razvoj zelene industrije i stvaranje dobrih i sigurnih poslova da bismo zaustavili odlazak mladih. Naša vizija obuhvaća bolji život za sve kroz priuštive i dostupne vrtiće, univerzalni dječji doplatak, gradnju stanova za priuštivi najam, te povećanje mirovina na 67 posto plaće. Zalažemo se za dostupnije socijalne i zdravstvene usluge, održivi turizam, zaštitu javnih dobara, podršku poljoprivrednicima kroz promociju zdrave hrane i nabavu hrane za javne ustanove od lokalnih proizvođača. Također, prioritet nam je osigurati dostupniji i zeleniji javni prijevoz, te modernizaciju i izgradnju novih pruga."

Među kandidatkinjama je i Suzana Jašić, gradonačelnica Pazina, kao i brojni vijećnici iz gradskih vijeća te županijskih skupština, svjedočeći o snažnoj lokalnoj podršci i angažmanu.

Ovi kandidati već su prepoznati kao nositelji promjena u svojim zajednicama, a sada se nadaju da će svoje iskustvo i posvećenost proširiti i na nacionalnoj razini.

"Iako smo različiti, dolazimo iz različitih profesija, imamo različite interese i različite nas stvari pokreću, okupljaju nas iste temeljne vrijednosti i volja, želja, snaga i hrabrost za donošenje promjena nužnih za oporavak i napredak ove naše zemlje" dodala je Morena Lekan, županijska vijećnica u Primorsko-goranskoj županiji, naglasivši zajedničke vrijednosti i ciljeve tima.

Kandidati stranke Možemo su, naglašavaju, spremni adresirati ključne izazove s kojima se društvo suočava, uključujući modernizaciju infrastrukture, održivi razvoj, poboljšanje zdravstvene zaštite, obrazovanja, i borbu protiv korupcije i klijentelizma. Njihova misija je stvaranje bolje Hrvatske za sve građane, s fokusom na održivi razvoj, transparentnost i inkluzivnost.

"Posvećeni smo radu na ostvarenju naših programskih ciljeva. Naša je vizija Hrvatska kao zemlja pravednosti, jednakosti i prosperiteta"  rekla je Radojčić, ističući odlučnost tima da ostvari promjene u korist svih građana.

"Ova lista predstavlja nadu i odlučnost u borbi za bolju budućnost Hrvatske, spremnost na preuzimanje odgovornosti i provedbu konkretnih promjena za dobrobit svih njenih građana. Radi se o političkoj hrabrosti, ustrajnosti, i dosljednosti te odupiranju korupciji. Imamo hrabrost da provedemo teške promjene koje su u javnom interesu", zaključila je Sandra Benčić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa