donacija općine medulin

Uređen odjel za djecu Centra za rehabilitaciju Veruda (foto)

0

Na lanjskom, sedmom izdanju Obiteljskog dana općine Medulin prikupljeno je 8.069 eura, koje je Općina Medulin donirala Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula za uređenje prostorija odjela za djecu, mladež i odrasle osobe.

 

Medulinski načelnik Ivan Kirac posjetio je Centar i obišao novouređene prostorije. Ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Loretta Morosin tim povodom provela predstavnike Općine Medulin novouređenim prostorijama. Zahvaljujući donaciji,  prostor je preuređen i opremljen novim funkcionalnim namještajem i opremom te je omogućeno funkcioniranje i odvijanje terapija umjesto u dosadašnjoj jednoj prostoriji, u čak tri prostorije što djeci omogućuje veći mir i kocentraciju prilikom rada i terapije.

Istom su prilikom ravnateljica i djelatnici Centra predstavnike Općine Medulin i medija proveli kroz prostore Centra u Budicinovoj ulici u Puli te prisutne upoznali s radom Odjela za djecu, mladež i odrasle osobe, koji dnevno skrbi o ukupno 90 korisnika, od kojih desetak dolazi s područja općine Medulin. Delegaciju Općine Medulin dočekali su i korisnici Centra, djeca s područja općine Medulin koja nisu krila zadovoljstvo novouređenim prostorijama. Bila je tu i Magdalena Bošnjak, sedamnaestogodišnja djevojka iz Medulina, koja je i sama boravila u Dnevnom centru Veruda od vrtićke dobi do unazad tri godine, a sada je učenica Srednje ekonomske škole u Puli.

Kirac je kazao da Općina Medulin redovno sufinancira rad Centra s obzirom je ova općina, uz druge jedinice lokalne samouprave u Istri, jedan od suosnivačica ustanove, a iz općinskog proračuna na godišnjoj razini izdvaja se za tu namjenu 40.000 eura. Važno je uključivanjr mještana i zajednice te zajednički doprinos odabranom humanitarnom cilju. Prikupljena sredstava potom se usmjeravaju kao donacija potrebitima, ustanovama ili organizacijama za realizaciju akcija poput ove u Centru Veruda.

Ovom donacijom, istaknula je Morosin, uređene su prostorije u kojima se korisnicima pruža psihosocijalna podrška. Uređenjem prostora omogućen je neometan rad te poboljšana kvaliteta pruženih usluga:

„Od jedne velike sobe uspjeli smo kreirati tri prostorije tako da sada svaki terapeut ima svoj prostor za rad s djecom. Opremili smo ih, ofarbali, nadopunili namještajem koji je nedostajao te kupili ugradbeni ormar. Protorije su sada zaista uljepšane i funkcionalne, a djeci je jednostavnije i intimnije u radu s terapeutima“ izjavila je Morosin.

Uz predstavnike Centra i korisnike, delegaciju Općine dočekala je i terapeutska mačka Marija, koja je novitet u pristupu rada s djecom. Marija pomaže korisnicima u razvijanju senzibiliteta i empatije za drugu djecu i životinje. Postala je dio radnog tima Centra Veruda, a sve prisutne oduševila je mirnoćom i odnosom prema djeci. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa