potpisan sporazum

Unija Kvarnera pridružila se koaliciji IDS-a, PGS-a i ISU-a

0

„Koalicija IDS-a, PGS-a, Istarske stranke umirovljenika i Unije Kvarnera ima veliku šansu za povijesni uspjeh. Građani traže životne teme, rješavanje životnih pitanja, projekte i programe, a naše stranke, koje već više od 30 godina upravljaju ovim regijama, učinile su Istru i Kvarner daleko najrazvijenijima regijama u Hrvatskoj“ – istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus na današnjem potpisivanju koalicijskog sporazuma s Unijom Kvarnera.

 

IDS-u, PGS-u i Istarskoj stranci umirovljenika se tako danas u Rijeci pridružila Unija Kvarnera, regionalna stranka s područja Kvarnera, kao dio koalicije za 8. izbornu jedinicu. Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisali su predsjednici triju stranaka Dalibor Paus (IDS), Darijo Vasilić (PGS) i Marko Boras Mandić (Unija Kvarnera).

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je da je najčvršća spona koja povezuje ovu koaliciju upravo težnja ka decentralizaciji. „Život građana odvija se u njihovim najužim okruženjima, u njihovim općinama i gradovima u kojima ostvaruju svoje životne ciljeve i projekte, ali i žive s problemima. Zato je važno da oni koji žive sa svojim sugrađanima i poznaju njihove probleme, imaju i punu informaciju što građanima u njihovim sredinama treba. Nužno je da imamo pune ovlasti kako bi upravljali našim prostorom i kako bi upravljali novcem koji se u našim regijama i zaradi.

- Ionako jak regionalni blok na predstojećim izborima upravo smo dodatno ojačali pristupanjem Unije Kvarnera. Ovo je sada, uz Istarsku stranku umirovljenika, koja nam se pridružila prije nekoliko dana, prava regionala Kvarnera i Istre s kojom posve ravnopravnu ulazimo u trku za regionalne zastupnike u Hrvatskom saboru“, poručio je Vasilić. Sva su dosadašnja mjesečna istraživanja nedvojbeno ukazala da smo i do sada bili prva lista u 8. izbornoj jedinici, a s današnjim širenjem koalicije definitivno ulazimo u trku za četvrti saborski mandat, dodao je.

S IDS-om i Istarskom strankom umirovljenika u Istri te PGS-om i Unijom Kvarnera ovdje na Kvarneru jedini smo autentični beskompromisni borci za jake regije i decentralizaciju, ali i najjača lijevo-liberalna politička opcija uopće u 8. izbornoj jedinici uopće, zaključio je Vasilić.

- Unija Kvarnera ovoj je koaliciji pristupila bez mnogo razmišljanja i s jasnom idejom da naš kraj i čitavu državu mijenjamo na bolje. O snazi ove koalicije dovoljni govori i podatak da u našim regionalnim sredinama, odnosno Istri i Kvarneru, imamo zajedno 30 vijećnika od ukupno njih 78, a to je gotovo 40 posto podrške što su nam je poklonili birači na regionalnim izborima. Mi ne kalkuliramo, idemo zajedno i snažno s ciljem mijenjanja politike u Hrvatskoj i mijenjanja percepcije građana o hrvatskoj politici, rekao je Boras Mandić, predsjednik Unije Kvarnera. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa