PULJANKE BOLJE OD FSV-A

Đukić:  Ovo je slatka pobjeda kojom smo uzvratili za poraz u prvom dijelu

0
Ivan Đukić, trener košarkašica Pula - Orca grupe (Foto: Z. Ljubić)
Ivan Đukić, trener košarkašica Pula - Orca grupe (Foto: Z. Ljubić)

Pobjedom u regionalnom derbiju tri kola prije kraja prvenstva košarkašice Pula Orca grupe napravile su velik korak prema osvajanju sedmog mjesta na kraju sezone Prve lige košarkašica. Ovoga vikenda pobijeđena je ekipa riječkog FSV-a rezultatom 86:58, a fenomenalnu partiju pružila je njihova najbolja šuterica Lana Pačkovski sa 38 koševa, sedam skokova i deset asistencija. Ovom pobjedom Puljanke su stvorile mogućnost da u završnici sezone preskoče svoje protivnice na ligaškoj ljestvici.

 - Ovo je slatka pobjeda s obzirom da smo pobijedili prve susjede. Htjeli smo na taj način nadoknaditi razliku i uzvratiti im za poraz u prvom dijelu prvenstva, kada smo po mom mišljenju odigrali jednu od dvije najgore utakmice ove sezone i pobijediti većom razlikom nego što smo izgubili. Sama utakmica je bila vrlo izjednačena u prvom poluvremenu, dok smo u nastavku, prvenstveno zahvaljujući dobroj obrani uspjeli povećavati prednost i na kraju slaviti, dojmovi su pulskog trenera Ivana Đukića nakon susreta.

Trener pulskih košarkašica može stoga biti zadovoljan prezentacijom svojih igračica, koje su u posljednje dvije domaće utakmice ubilježile pobjede, a na vrlo teškim gostovanjima pokazale kako mogu biti vrlo blizu najboljim ekipama.

- Malo smo se digli u drugom dijelu prvenstva čemu je svakako pridonijela i Elma Dautović s kojom smo dobili vrlo kvalitetnu igračicu što se jako osjetilo na našoj igri. Šteta što smo ostali bez Ane Miše koja je zbog fakulteta otišla u Portugal, tako da bi tu bilo još lakše i bolje, da je ona ostala, dodaje Đukić.

 

U posljednjim kolima Puljanke nemaju baš lagan raspored, s obzirom da ih očekuju dvoboji s trenutno dvije najbolje ekipe na ljestvici, Trešnjevkom i Ragusom, dok prvenstvo zatvaraju na svom terenu 20. travnja susretom protiv Zadar Plusa. Usprkos teškom rasporedu, pulski strateg je optimist da bi se i protiv najboljih moglo nešto ‘ušićariti’.

- Nadam se da ćemo uspjeti iznenaditi barem jednu od dvije najbolje ekipe, jer mislim da se s njima može odigrati, pogotovo s Trešnjevkom koja je mlada ekipa i nikad ne znaš kako će taj dan izgledati. Ragusa je iskusnija i bolja, dok bi Zadar trebali dobiti kući, s obzirom da smo slavili i u prvom dijelu prvenstva na njihovom parketu, kaže Đukić.

Bez obzira na tijek rezultata u završnom dijelu sezone Puljanke su već odavno osigurale ostanak u najelitnijem ženskom košarkaškom razredu.

- Očekivali smo malo više. Pogotovo smo na početku očekivali da će sve biti malo drugačije no dogodile su nam se određene izmjene u igračkom kadru, iako ni do sada nismo imali preveliki broj cura koje mogu odraditi rotaciju. No, onaj primarni cilj je ostvaren. Možda je žal što mislim da smo mogli koje mjesto više, ali tome je kumovao i poraz od Šibenika kod kuće, sigurno naša najlošije odigrana utakmica sezone, mišljenja je Đukić. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa