nešto posve drugačije

Blues, vino i špaleta u nedjelju u Kanfanaru

0
Ovako je to bilo lani
Ovako je to bilo lani

Na inicijativu Udruge Gustafi i Edija Maružina, pokretača uspješnog Dvigad Blues Festivala, projekt “Kanfanar – grad bluesa” nastavlja se već tradicionalnom događanjem “Blueskrs” koje će se održati za Uskrs, u nedjelju 31. ožujka, u popodnevnim satima.

 

Ovaj je glazbeni program hommage nekadašnjim programima Francija Blaškovića “Jušto u podne” koji su se godinama održavali u Kanfanaru, a danas je i svojevrsna uvertira u Dvigrad Blues Festival koji se održava u rujnu.

Prateći koncept Dvigrad Blues Festivala, i nadolazeći će se program blues koncerata održati u popodnevnim satima, počevši od 15 pa sve do ranih večernjih sati (do oko 20 sati). Ove godine, na trećem izdanju Blueskrsa, goste očekuje zabava uz brojne bendove: domaće snage pokazat će Edi East Trance Blues, a u goste stižu mladi pulski band Razor, legende pazinskog rocka Angola, poznati blueser iz Trsta Frank Get sa svojim trijom te blues snage iz Novigrada Hutch blues trio, koje predvodi Davor Hačić, jedan od pobjednika Croatia Blues Challengea i putnik u Memphis.

Osim glazbe, posebnost festivala su i organska vina koja će, u sklopu programa “Vino vino”, nuditi istarski ekološki vinari i oni koji proizvode vina po principima biodinamike. Moći će se kušati sljedeća vina: Piquentum, Clai, Ghira, Makino, Dvorić, Lunika, Reset, Rawino i Šuran.

Osim vinske, priprema se i prigodna gastronomska ponuda pa će gosti moći uživati u špaleti giravolta, fritaji i šparugama, pljukancima…

Ulaz na koncerte je besplatan, a cijeli program održat će se u parku kod kanfanarske Place. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa