Vrlo popularan u istri

Prodaje se trgovački lanac s najviše dućana u Hrvatskoj

26.03.2024 - 08:35

Prema pisanju portala Bloomberg Adria, uskoro bi se u prodaji trebao naći poznati trgovački lanac s najviše dućana u Hrvatskoj, koji posluje i u Istri. Riječ je o Studencu, poznatom po tome što, za razliku od velikih lanaca, drži trgovine u svim kvartovima, pa tako i pulskim. 

 

Tvrtku Studenac prije šest je godina preuzeo poljski fond Enterprise investors. Michaał Kędzia, menadžer zadužen za ulaganja u Sloveniju i Hrvatsku, najavio je prodaju u razgovoru s novinarima. Enterprise investors u Hrvatskoj posjeduje i Pan-pek.

Nagađanja o prodaji pojavila su se u srpnju prošle godine, kada su oštro demantirali medijske napise o tome.

"Nismo u procesu prodaje Studenca. Iznimno smo zadovoljni rastom tvrtke i time kako Uprava povećava njezinu vrijednost", poručili su tada za Bloomberg Adriju. Studenac je lani imao promet od gotovo 700 milijuna eura, a Pan-pek je dosegnuo 51 milijun eura.

Ali šest godina je puno za njih, posao im je kupovati one kompanije s dobrom perspektivom rasta te ih prodati kada one dosegnu određene ciljeve.

"U procesu smo razmatranja strateških opcija vezanih uz Studenac", rekao je Kędzia. Tako da prodaja neće biti iznenađenje, ni Studenca, a ni Pan-Peka, no istaknuo je da će proces "jednom kad započne, biti vrlo brz da ne bismo ugrozili operativno poslovanje".

Hoće li uložiti u Fortenovu zanimalo je okupljene novinare. Uz smijeh je Kędzia prokomentirao kako ga Fortnenova uopće ne zanima, ušli su u maloprodaju preko Studenca i od njega napravili čudo.

Studenac je doslovno procvao u njihovim rukama, od skromnog lanca sa 390 trgovina te 2018. godine - danas zapošljava gotovo 6500 ljudi i ima više od 1250 prodavaonica, s ciljem daljnjeg širenja u Hrvatskoj.

Tweet

Posljednje novosti