BUZET DOWNHILL

Slovenac Berginc slavio na buzetskoj Škrbini

0
Ilustracija (FOTO: Buzet DOwnhill
Ilustracija (FOTO: Buzet DOwnhill

U konkurenciji 37 natjecatelja na popularnoj stazi za biciklistički spust Škrbina nedaleko Buzeta, nakon osam godina ponovno je organizirano natjecanje biciklista ‘Buzet Downhill’ u ovoj vrlo atraktivnoj disciplini, ovoga puta u sklopu ‘KRŠne lige’. Vratolomnih vožnji i spektakularnih padova nije nedostajalo ni ovoga puta, a iznenadio je ik veliki broj biciklista iz drugih zemalja.

Pobjedu je odnio slovenski biciklist Luka Berginc s vremenom finalne vožnje od 2.32,973, što je za 3,381 sekundu bilo brže od drugoplasiranog Nijemca Hannesa Lehmanna. Berginc je imao i najbolje vrijeme kvalifikacija ispred Frane Medića (Crikvenica), koji je u finalnoj vožnji stigao do trećeg mjesta ukupnog poretka sa 7,731 sekundi zaostatka za pobjednikom. 

 

U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio njemački spustaš Tristan Stadlbauer, koji je uz to zauzeo i četvrto mjesto ukupnog poretka utrke. Jedini biciklsit koji je branio boje domaćeg kluba Buzeta bio je Sebastijan Šajina, koji je s vremenom 3.03,837 zauzeo 17. mjesto ukupnog poretka. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa