kultni punk rock bend

The Exploited stiže u Pulu!

0
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nakon lanjskog odličnog koncerta u krcatom zagrebačkom klubu Boogaloo, kultni punk rock bend The Exploited ovog ljeta stiže u Pulu. U sklopu svoje mega turneje Let's stop a war 2024. Wattie i ekipa održat će koncert 11. srpnja u dvorištu Kluba Kotač u Rojcu, potvrdio nam je Davor Uljanić, voditelj Kotača. No, o detaljima nije još želio govoriti, zna se tek da će vrata kluba biti otvorena od 19 sati. Uljanić najavljuje da će za nekoliko dana biti poznati svi detalji koncerta, cijena ulaznice i datum početka prodaje.

 

Riječ je o prvom koncertu The Exploiteda u Puli. Bend je lani u Zagrebu privukao popriličan broj pulske i istarske publike pa će ovo biti prilika za još jedno druženje s pripadnicima druge britanske punk generacije. Usprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima, nekoliko srčanih udara koje je pretrpio, 66-godišnji Walter Wattie Buchan na pozornici još uvijek žestoko progovara protiv društvene nepravde i zalaže se za prava obespravljenih. 

Osnovan u Edinburghu 1978. godine, The Exploited je u samom početku njegovao street punk zvuk koji je prerastao u brži i žešći hardcore punk. Prvi EP ‘Army Life’ izbačen je 1980., a godinu kasnije za etiketu Secret Records objavljen je album čiji će naslov postati jedna od najizvikivanijih punk krilatica - ‘Punk’s Not Dead’. 

Unatoč mnogim promjenama u sastavu, Wattie je ostao do danas lider benda koji je uz Dead Kennedys, UK Subs nastavio tamo gdje su Sex Pistols i The Clash stali.

Da punk ne samo da nije mrtav, nego žestok jednako kao što je to bio prije gotovo pola stoljeća, pulska publika moći će se i sama uvjeriti ovog ljeta. Ili, kako bi Wattie rekao: Beat the Bastards!

Kako su punk ikone zvučale lani u Zagrebu, pogledajte na našem snimku. (Mirjana Vermezović Ivanović

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa