ministar butković u puli:

'Danas smo u Istri, među civiliziranim ljudima, nećemo o Milanoviću'

2
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

"Danas smo u Istri, među civiliziranim ljudima, nećemo previše o Milanoviću", rekao je danas u Puli ministar Oleg Butković, koji je, skupa s gradonačelnikom Filipom Zoričićem obilazio radove na Tršćanskoj ulici.

Tema je bila, dakako, njegov brat, odnosno njegovi poslovi sa državom, što je implicirao Milanović.

"Ono što je izrekao, to je notorna laž, a i lako je provjerljivo. Nema nikakvih poslova s državom, tvrtkama koje su u vlaništvu države, niti tvrtkama koje su izvoditelji ili podizvoditelji za državu. To je laž. Prvo, ja to nikad ne bi sebi dozvolio. Danas smo ovdje među civiliziranim ljudima, ne trebaju nam bekrije i likovi poput Milanovića", rekao je Butković.

 

Uz njega i Zoričića u obilasku je bio predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, a tu je bio i čelnik istarskog HDZ-a Anton Kliman.

Butković je podsjetio na velike infrastrukturne projekte u Istri dovršene u njegovom mandatu, prije svega dovršetak Ipsilona.

"Do sezne će se u promet pustiti i druga cijev, a započeli su i radovi do Matulja. Razmišljamo da Ipsilon postane Iks, a na potezu je Županija sa prostornim planom", rekao je Butković i dodao da nakon ceste kreće obnova istarske željeznice.

Što se tiče Tršćanske, pojasnio je da je to projekt od 2,5 milijuna eura te da uskoro kreće natječaj za dionicu Veli Vrh Pula, u vrijednosti 17 milijuna. (IHR)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa