Weekend Food Festival

U Rovinj stižu domaći i svjetski chefovi, na meniju i istarske delicije

0
Foto: Facebook/Weekend Food Festival
Foto: Facebook/Weekend Food Festival

Rovinjska Stara tvornica duhana od 19. do 21. travnja postat će se gastronomsko središte regije gdje će se okupiti svi kojima su hrana i piće - poziv, posao ili strast. Festival je to na kojem se otvaraju važne teme ugostiteljske i gastronomske scene, susreću domaći i svjetski chefovi, okupljaju sve industrije koja je hrana sastavni dio, te uživaju svi oni koji na jednom mjestu vole dobru hranu i još bolju zabavu. Ovogodišnji program festivala najavljuje brojna domaća i svjetska imena, od chefova do stručnjaka iz raznih područja, piše Jutarnji.

 

Ovogodišnji Weekend Food Festival otvorit će dva mlada hrvatska chefa koji su svoje vještine brusili na praksama u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, Matija Bogdan i Ante Udovičić, a nakon njih važno pitanje o tome ide li gastronomska scena nizbrdo postavit će se chefu Davidu Skoki, vlasnici restoran Tač Vesni Miletić te Hrvoju Zirovjeviću, chefu splitskog Dvora.

U Rovinj stiže i Paul Ivić, austrijski chef hrvatskih korijena, čiji bistro Tian u Beču nosi zelenu Michelin zvjezdicu koja se dodjeljuje vegetarijanskim i veganskim restoranima. Uz Ivića, nastupit će i Maistrin korporativni kulinarski direktor Jeffrey Vella, te kolumbijski chef sa slovenskom adresom Leonardo Fonseca.

S obzirom na svoj regionalni značaj, Weekend Food Festival odgovorit će i na pitanja zašto Slovenci to rade bolje, te kako je fenomen Beograda postao poznat u regiji, ali i šire. Tema koja će zasigurno potaknuti diskusiju publike je 'Njegovo veličanstvo konobar', na kojoj će uz Matu Jankovića pitanja o statusu i budućnosti ovog zanimanja odgovoriti dekan Aspire Alen JerkunicaIvan Jug iz Noela, jedan od najpriznatijih sommeliera u Hrvatskoj te Davor Bienenfeld, vlasnik Izakaye koji će ujedno demistifiscirati zašto su azijski restorani toliko popularni.

Kao i prijašnjih godina, program Weekend Food Festivala, osim predavanja i panela, ima i brojne showcooking i masterclass radionice, pa će posjetitelji o tome slušati i kušati vrhunske šampanjce, autentični istarski ocat, vina, ali i degustirati maslinova ulja s jednom od najboljih regionalnih stručnjakinja Mariom Paolom Gabussi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa