zoran milanović u puli:

'Kad se konji sedlaju, digne se prašine. IDS i ja ćemo se opet negdje naći'

1
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Zoran Milanović danas je u Puli rekao da skuplja koaliciju za Treću republiku, kao i da nije u stranci i da više nikad neće ni biti.

"Kad nisam bio predsjednik SDP-a, moj utjecaj na događaje u stranci je sveden na apsolutnu nulu, ledište. I tako je do danas. S Grbinom se nisam vidio mjesecima, osim za blagdane. Tako je do danas. Ja nisam u stranci i neću više nikada biti. Okupljam koaliciju za Treću Republiku", rekao je, a govorio je i o IDS-u, odnosno činjenici da su oni izašli iz koalicije s SDP-om zbog njega.

"Kad se konji sedlaju, digne se dosta prašine i bude gušenja i kašljanja, ali to ne znači da je IDS bio bilo kakva meta", rekao je Milanović i dodao kako će se opet negdje naći, baš kao što je surađivao i s Miletićem kad je trebalo suzbiti Karamarka 2015.

 

"HDZ mora otići. Tko god nije vidio problem u tome kako je Hrvatska dobila državnog tužitelja, ja mu se čudim. Ili ne razumije ili ima interese i pristaje na svaku vrstu poniženja”, kaže.

"Način na koji je Turudić postao državni odvjetnik, a ne kotlovničar na parobrodu, je strahovit. Treba resetiranje, nešto novo. Svi koji tako razmišljaju su moji ljudi. Mogu obećati da ću biti onakav kakav sam bio kao premijer, oštar, ali sućutan. Sad moram biti nekad i grub, jer je količina bijesa tako nagomilana" rekao je Milanović, koji je ovih dana spominjao ministra Olega Butkovića i poslove njegova brata. 

"Nisam ja Butkovića spominjao prvi, nikad to ne radim. Vidim da je Plenković na mene nahuckao pileću konjicu, perad je krenula… Prvo me doveo u vezu s Dodikom, on meni nije najbolji prijatelj, on je partner. Ja nemam toliko fotografija s Dodikom kao Plenković", kaže.

Dodaje da se mora razgovarati sa susjedima.

"Čovjek koji je krčmar se bavi visokom politikom i objašnjava kakve veze ja imam po svijetu. Halo, Bing, kako brat? Riskiram da me poistovjete sa sir Oliverom. Butković jučer nije odgovorio na pitanje, rekao je da njegov brat ne radi s državnim firmama. Ja nisam rekao da njegov brat radi s državnim firmama, nego s firmama koje rade s državnim firmama. Nije šija, nego vrat. Sad neka sve državne firme daju priopćenje radi li firma Sherlocka Butkovića s njima", rekao je Milanović.

Butković će biti nositelj HDZ-a u 8. izbornoj jedinici koja pokriva Rijeku i Istru. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa