AUTOMOBILIZAM

Tri istarska vozača na utrci u Italiji

20.03.2024 - 19:32
Alex Šćulac (Foto: Vedran Šćulac)
Alex Šćulac (Foto: Vedran Šćulac)

Talijanski Jesolo bio je domaćin prve ovogodišnje utrke karting natjecanja za FIA prvenstvo Celtralnoeuropske zone te Sport Stil Cupa. Na natjecanju je nastupilo i troje istarskih vozača. Alex Šćulac (No Limits Istra) nastupao je u klasi 5 Rotax Max DD2 i imao velikih problema s novim kartingom.

- Tijekom vikenda susreli smo se sa podosta kvarova sa kartingom.  U subotu za vrijeme službenog treninga pokušavali smo popraviti kvar sa prednjih kočnica koje nisu kočile kako su trebale ali nažalost nismo uspjeli otkloniti kvar te se Alex morao prilagoditi kartingu za vrijeme kvalifikacija te se plasirao na 23. mjesto od 29 vozača.  U nedjelju u prvoj utrci nakon odličnog probijanja sa 23 mjesta u 2 kruga  popeo se na 17. mjesto te zbog problema s kočnicama gubi pozicije te završava na 20. mjestu. Između prve i druge utrke uspjeli smo otkloniti kvar sa kočnicama. U drugoj utrci Alex se ponovno dobro probija te se uspije popeti na 15. mjesto ali zbog kontakta s drugim vozačem u 5. krugu ponovno gubi pozicije, nažalost u kontaktu na kartingu ima značajnija oštećenja , svila se spona i stup volana zbog kojeg je Alexu bilo teže upravljati kartingom ali ne odustaje  te utrku završava na 22. mjestu.  U pauzi između druge i treće utrke  zamijenili smo  savijene dijelove te u trećoj utrci Alex se ponovno probija na 20. poziciju ali zbog kvara na elektronici gasi mu se karting u vožnji više puta  te utrku završava na 27. mjestu. Alex nije bio zadovoljan postignutim rezultatima te se nadao da će se u zadnjoj utrci  konačno nakon otklonjenih svih tehničkih problema plasirati puno bolje ali nije imao sreće, rekao je njegov otac Vedran Šćulac.

 

Rovinjski kartingaš Noa Janko (Istra Racing team) nastupao je u klasi 3 Rotax Junior što je bio jedan veliki izazov jer je ove godine mijenjao klasu i prešao u veću u kojoj su kartinzi puno jači pa je time i konkurencija puno ozbiljnija. U klasi u kojoj se natjecao 31 vozač, nakon tri odvožene utrke zauzeo je 23. mjesto koje je jako zadovoljavajuće obzirom da mu je to prvi nastup u ovoj klasi u kojoj voze svi europski vozači.

Noa Janko

Na kvalifikacijama je zauzeo 30. startnu poziciju, a nakon starta 1. utrke i ponovljenog starta odmah se probija na 23. poziciju. S te pozicije starta 2. utrku i zbog kontakta s drugim vozačem gubi poziciju i završava na 24. mjestu. S te pozicije starta 3. utrku i uz više navrata u velikoj borbi s drugim vozačima treću utrku završava na 26. mjestu.

Mlada kartingašića Jenny Šćulac nastupila je u klasi 4 Rotax Max Senior.  Za nju su ova dva dana  bila jako naporna jer se vozila sa jakim vozačima iz različitih zemalja i nisu je štedjeli kao početnika već je imala vatreno krštenje tako da su je izgurali sa staze, ali srećom bez nikakvih posljedica. 

Još jedan član  Amk No Limits Istra  Lorenzo Mahnich  iz Rijeke je nastupao u klasi  Rotax Max DD2 te je na prvoj utrci završio na 17. mjestu na drugoj utrci završio je  na 20. mjestu, dok je na trećoj morao odustat u šestom krugu zbog tehničkog kvara koji je bio uzrok  pri kontaktu sa drugim vozačem kad mu je otpao zadnji branik na kartingu zbog čega su ga suci poslali u van staze. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti