Doris Floričić skriva prave razloge ostavke u Općinskom vijeću Pićna

0
Doris Floričić (lijevo) i Božena Sučić Juričić
Doris Floričić (lijevo) i Božena Sučić Juričić

Doris Floričić, jedna od najangažiranijih ekoloških aktivistica na Pićanštini, koja je na krilima borbe protiv Rockwoola na lokalnim izborima 2009. godine ušla u Općinsko vijeće Pićna, više nije vijećnica. Floričić je u pićansko Vijeće ušla s liste Akcije mladih, kao druga na listi iza Božene Sučić Juričić. Iz iste stranke u Općinsko vijeće Kršana ušla je Matilda Ilić.

No, čini se da se mlada ekologinja umorila od politike. Na nekoliko zadnjih sjednica nije ni bila, pa je nakon njezine službene ostavke na posljednjoj sjednici umjesto nje prisegnuo novi vijećnik, njezin stranački kolega Đani Celić iz Tupljaka.

Na naše pitanje zašto je podnijela ostavku, odgovorila je da je to učinila „iz jednostavnog i jedinog razloga - više nije imala vremena prisustvovati i kvalitetno raditi u Vijeću“.

Doris Floričić je na sjednice Vijeća dolazila iz Pule, no to je činila od prvog dana svog vijećničkog mandata. Sjednice Općinskog vijeća održavaju se samo jednom mjesečno, a ponekad i rjeđe, pa je teško shvatiti da si jedna mlada i obrazovana osoba ne može organizirati vrijeme u kojem bi kvalitetno stigla obavljati i svoju vijećničku obavezu.

Očito su razlozi njezine ostavke puno dublji i teško se oteti dojmu da nisu povezani s najnovijim događajima u Općinskom vijeću Pićna gdje su dojučerašnji ljuti protivnici odjednom postali politički saveznici. (Nenad Čakić)     

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa