zabranjeno parkiranje

Pauk jučer operirao na Valkanama (foto)

18.03.2024 - 20:32
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Iako se početkom šetališta Lungomare, zbog radova koji se odvijaju na obližnjem nogometnom igralištu, privremeno može voziti u oba smjera, prije svega da bi se olakšao dolazak i odlazak teške mehanizacije na i s gradilišta, pa je ondje privremeno zabranjeno parkiranje, mnogi Puležani po navici i dalje parkiraju svoje automobile upravo na toj dionici da bi skoknuli na kavu u obližnji kafić ili se prošetali. Danas smo, međutim, svjedočili da na toj dionici operira pauk, koji je podizao nepropisno parkirane automobile. 

 

Dio ceste od ulaza na šetalište pa sve do ulaza na gradilište uredno je označen za promet u oba smjera, uklonjene su oznake parkirališnih mjesta, a na ulazu se nalazi i znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Usprkos tome, mnogi građani, pogotovom vikendom, uobičavaju ostavljati svoja vozila upravo ovdje, a ne nekoliko metara niže, gdje su parkirališna mjesta označena. 

Iz Grada su svojedobno izvijestili da je riječ o privremenoj regulaciji prometa, nakon čega bi se sve trebalo vratiti na staro, odnosno jednosmjeran promet od ulaza na šetalište pa sve do izlaza kod Mornara. A kad je o 'komociji' vozača kamiona riječ, kojima je lakše vratiti se istim, kraćim putem nego raditi cijeli đir po Lungomareu, valja naglasiti da su iste te komocije željni i mnogi građani. Mnogi, naime, priželjkuju da sadašnja, dvosmjerna regulacija prometa ostane na početku Lungomarea da ne bi morali raditi cijeli đir samo zato što su se došli okupati na Valkane. (M. V. I.)

Tweet

Posljednje novosti