nova usluga

Gradska knjižnica Pula uvela je aplikaciju eZaKi

0

Gradska knjižnica i čitaonica Pula uvela je novu uslugu, knjižničnu aplikaciju eZaKi koja članovima olakšava pristup i korištenje knjižničnih usluga te proširuje mogućnosti korisničkog profila na mrežnim stranicama kataloga Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Aplikacija je dio integriranog knjižničnog sustava ZaKi i može se instalirati na bilo koji pametni telefon, tablet ili stolno računalo – koristi vrlo malo prostora za pohranu i ne zahtijeva ažuriranja. Radi se o PWA-i (Progresivna Web aplikacija) koja je dostupna na Androidu (s Chromeom ili Samsung Internetom), Windowsima i macOS-u (s Chromeom ili Edgeom) te iOS-u sa Safarijem.

Unutar svog korisničkog profila član u aplikaciji eZaKi može koristiti se digitalnom članskom iskaznicom, provjeriti svoja zaduženja i povijest posudbe, produžiti zaduženu građu, upisati se ili obnoviti članstvo, pregledavati i izmijeniti osobne podatke, provesti online plaćanja bankovnim karticama, pretraživati katalog te uputiti zahtjeve za provjeru statusa ili rezervaciju građe.

 

Aplikacija eZaKi olakšava članovima korištenje knjižničnih usluga.

Poveznice za instaliranje aplikacije te podrobne upute za registraciju i korištenje aplikacije nalaze se na mrežnoj stranici Knjižnice (www.gkc-pula.hr) u rubrici Digitalno, na linku. Iz Knjižnice dodaju da se za sva dodatna pitanja i pojašnjenja korisnici mogu i osobno obratiti knjižničarima.

Kratke upute za korištenje:

- preuzmite i instalirajte aplikaciju

- registrirajte se adresom e-pošte koja je vezana za vaš članski broj (adresa e-pošte kojom se prijavljujete mora biti jednaka e-pošti vezanoj za vaš članski broj. Ako se razlikuju ili nije upisana, u knjižnici zatražite PIN za povezivanje članstva).

- prijavite se u aplikaciju i koristite njene brojne mogućnosti

(Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa