dovršeno uređenje

Pogledajte ovo! Dijelovi Marine Poreč obloženi u drvo (foto)

0

Usluga Poreč je ovog tjedna dovršila radove u Marini Poreč, što je, ističu, još jedna značajna investicija u ovoj godini.

"Još prošle godine završeni su radovi na zamjeni kompletnog sidrenog sustava u cijeloj marini, hortikulturno je uređena šetnica ispred marine, a nakon čega su započeli radovi na uređenju najvećeg gata, odnosno lukobrana, koji je jedini ostao neuređen u ranijim godinama", ističu iz Usluge.

 

Zamjena sidrenog sustava obuhvatila je uklanjanje postojećih sidrenih betonskih blokova starih preko 20 godina i ugradnju 26 novih armiranobetonskih sidrenih blokova. Zamijenjen je i 260 metara dug glavni sidreni lanac te su ugrađeni novi pomoćni lanci i škopci te ostali potrebni elementi sustava. Uređenje lukobrana obuhvaćalo je uređenje podnih obloga betonskim opločnicima i WPC daskama, ugradnju konzolnih klupa i stolova cijelom dužinom gata, zamjenu stupova javne rasvjete te ugradnju ambijentalne rasvjete.

"U sklopu navedenih radova uloženi su značajni resursi u poboljšanje infrastrukture i sigurnosti svih korisnika marine, dok je uređenjem lukobrana osiguran ugodniji, funkcionalniji i kvalitetniji prostor samog lukobrana, priveza plovila i boravka na istome. Marina Poreč je mala gradska marina smještena u samom centru Poreča i raspolaže s ukupno 129 vezova u moru. Prošlogodišnja turistička sezona i ostvareni rezultati s povećanjem od 13 posto broja tranzitnih uplova pokazala je da postoji veliki interes nautičara za našom marinom", kažu iz Usluge.

"Smještaj u samom centru grada, blizina i dostupnost mnogobrojnih sadržaja, jednostavan, brz morski i kopneni pristup, samo su neke od prednosti marine Poreč. Uz to, poslovanje koje je okrenuto novim trendovima i kontinuiranom radu na povećanju kvalitete usluge, osiguranja sigurnog boravka svim gostima i njihovim plovilima daju dodatni akcent i prepoznatljivost marine Poreč u nautičkom sektoru", zaključuju iz porečke komunalne tvrtke. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa