Bivši načelnik Općine Kršan kupuje Labinprogres – TPS

0
Josip Kontuš i Tomica Črnac, direktor TPS Labinpropgresa
Josip Kontuš i Tomica Črnac, direktor TPS Labinpropgresa

Tvrtka Entrada d.o.o. iz Letaja (Šušnjevica) najpovoljniji je kupac tvornice Labinprogres - TPS. Tako je odlučila Komisija za odabir najpovoljnijeg ponuđača koja je analizirala sve pristigle ponude, te uzela u obzir ne samo financijske elemente ponude, nego i ozbiljnost samog ponuđača, njegovu namjeru da zadrži postojeću djelatnost i nastavi s ulaganjima.

Josipa Kontuša u Labinprogresu dobro poznaju i on u toj tvornici slovi za ozbiljnog kupca.Takvo priznanje odao mu je i direktor Labinprogres – TPS Tomica Črnac na 4. susretu kupaca proizvoda tvornice Labinprogres - TPS, na kojem je bilo prisutno pedesetak  kupaca iz čak 18 zemalja. Kontušu je uručeno Priznanje za najboljeg kupca u 2010. godini. Uz Josipa Kontuša,  tvrtku Entrade vode i njegovi sinovi Damir i Kristijan Kontuš. (D.B.)

Priopćenje o prodaji Labinprogres – TPS

„Član društva P.P.C. Buzet d.o.o. koji raspolaže većinskim poslovnim udjelom od 97,422%  temeljnog kapitala društva Labinprogres – TPS d.o.o. Labin, donio je na svojoj skupštini odluku o prodaji istog, sukladno programu poslovnog restruktuiranja grupe Cimos, prema kojem se sve djelatnosti koje nisu povezane s osnovnom djelatnošću odnosno nisu vezane uz automobilsku industriju, izdvajaju iz sastava grupe Cimos“, stoji u priopćenju, kojeg potpisuje direktor Tomica Črnac, a kojeg u nastavku iznosimo u cijelosti.

Tvornica Labinprogres TPS u Dubrovi
Tvornica Labinprogres TPS u Dubrovi

„S obzirom na navedeno, provedene su ozbiljne i detaljne pripreme oko prodaje poslovnog udjela, odnosno izdvajanja djelatnosti proizvodnje poljoprivredne mehanizacije koja se odvija u društvu Labinprogres – TPS d.o.o. i društvu kćeri – TPS Novi Kneževac d.o.o., RS, čiji je Labinprogres – TPS d.o.o. Labin osnivač i jedini vlasnik.

Aktivnosti su bile usmjerene na detaljnu analizu stanja i poslovanja društva, izradu prodajnih prospekata, pripremu potrebne dokumentacije i informacija za due diligence, te naravno na kontaktiranje i informiranje potencijalnih investitora (koje je prodavaoc kao takve prepoznao) o namjeri prodaje poslovnog udjela. Paralelno sa navedenim pripremljen je i objavljen javni natječaj za prikupljanje ponuda te je izvršena procjena vrijednosti predmeta prodaje (društava Labinprogres - TPS i TPS Novi Kneževac, te robnog znaka „TPS“ i „Labinprogres“) od strane stručne, neovisne revizorske kuće – KF Finance – iz Ljubljane.

U toku samog procesa prodaje iskazan je interes od više domaćih i stranih investitora od čega je sukladno uvjetima iz natječaja pristiglo pet pisama namjere, odnosno četiri obvezujuće ponude, od čega dvije domaće i dvije međunarodne. Po završetku natječaja Komisija za odabir najpovoljnijeg ponuđača detaljno je analizirala sve pristigle ponude, te uzimajući u obzir ne samo financijske elemente ponude, nego i ozbiljnost samog ponuđača i njegovu namjeru da zadrži postojeću djelatnost i nastavi sa ulaganjima u istu, izabrala kao najpovoljnijeg ponuđača poduzeće: ENTRADA d.o.o, Letaj 2, 52223 Šušnjevica 

Upravo je ovakav ozbiljan i transparentan pristup vlasnika sa jasnim namjerama, definiranim aktivnostima, rokovima i nosiocima bio temelj uspješno provedenog procesa prodaje i realizacije postavljenih ciljeva u zadanom roku na zadovoljstvo svih interesnih strana uključujući i socijalne partnere. Okončanjem procesa prodaje omogućen je kontinuitet poslovanja Labinprogres – TPS te nastavak same proizvodnje uz očuvanje radnih mjesta.

Sukladno Društvenom Ugovoru, Uprava društva će sve postojeće udjeličare obavijestiti o namjeri većinskog vlasnika da proda svoj poslovni udio te im ponuditi mogućnost iskorištenja prava prvokupa. Nakon izjašnjavanja postojećih udjeličara slijedi potpisivanje Ugovora s konačnim kupcem koje će uslijediti krajem rujna odnosno početkom listopada“, stoji u priopćenju direktora Labinprogres-TPS Tomice Črnca. (Foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA