istarski glazbenici na humanitarnom koncertu

Prikupljaju se sredstva za oboljele u pazinskom stacionaru

11.03.2024 - 15:29
Foto: Grad Pazin
Foto: Grad Pazin

Udruga umirovljenika - USUH Pazin, kojoj je jedna od primarnih aktivnosti humanitarni rad, organizira humanitarni koncert „Mislimo na Vas 3“, koji će se održati u petak, 15. ožujka, u Spomen domu u Pazinu s početkom u 19 sati.

 

Na koncertu će nastupiti Vesna Nežić Ružić, David Danijel, Dinela Kazalac, Matej Jakša, Serđo Valić
Iva Gortan, Mješoviti pjevački zbor Roženice Pazin, Zbor OŠ Vladimira Nazora Pazin, Folklorno društvo Pazin, muška klapa Valdibora Rovinj, djeca Sv. Jurja i Sv. Lucije Pazin, glazbeni odjel OŠ Vladimira Nazora Pazin i klapa Motovun. Voditelj programa je Dario Brajković. Ulaznice po cijeni od 10 eura u pretprodaji mogu se kupiti u uredu USUH-a Pazin i LG galeriji DLS Pazin te na dan koncerta na blagajni Spomen doma. 

Pazinski stacionar jedan je o triju stacionara u Istarskoj županiji i skrbi o najtežim bolesnicima iz svih dijelova Istre. Da bismo bolesnicima poboljšali uvjete boravka u stacionaru, odlučili smo dati svoj doprinos organizacijom ove humanitarne akcije čiji je ukupni prihod namijenjen preuređenju kupaonice i njene prilagodbe za pacijente u kolicima", najavljuju organizatori, USUH Pazin, u suradnji s Istarskim domovima zdravlja-ispostava Pazin, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Pazina, Gradom i Pučkim otvorenim učilištem Pazin.

Koncertom se želi podići svijest o potrebama bolesnih i nemoćnih, naglasiti važnost humane i moralne potpore bolesnima te iskazati zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima - zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima kao i svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.

Akciji se pridružuje i pazinska kazališna družina Rastrepuh koja će 20. ožujka u 19 sati održati večer pripovijedanja istarskih narodnih priča „Rastrepuhi  povodivaju“ čiji će prihod biti uplaćen na račun humanitarne akcije.

Cijela akcija provodi na volonterskoj osnovi, svi izvođači nastupit će bez naknade, a svi organizacijski poslovi odrađuju se volonterskim radom članova udruge, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Pazina i prijatelja koji podupiru ovu plemenitu akciju.

Organizatori pozivaju građane i tvrtke da u okviru svojih mogućnosti podrže ovu humanitarnu akciju svojim dolaskom na koncert ili uplatom dobrovoljnog priloga na žiro račun: IBAN: HR0423800061547000324, IKB d.d. Umag, poručuju Mirjana Monas, predsjednica pazinskog USUH-a i Željka Nefat iz Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Pazina. (IHR)                         

                                                                                                      

 

Tweet

Posljednje novosti