DERBI PRVE HRL - JUG

Riječani odnijeli bodove s vrućeg buzetskog parketa

0
Ivo Flego (FOTO: HRS)
Ivo Flego (FOTO: HRS)

Neizvjesno, napeto i vrlo izjednačeno igralo se večeras u Buzetu u derbiju 15. kola Prve rukometne lige - jug u kojoj je prvoplasirani Zamet ipak uspio odnijeti bodove iz vruće buzetske dvorane. Koliko je ovaj derbi bio važan potvrđuje i činjenica da su za ovaj susret delegirani jedni od najboljih hrvatskih sudačkih parova Cindrić i Gonzurek iz Osijeka, koji su dobro odradili svoj dio posla.

Vrlo čvrsta obrana i brzi protunapadi krasili su vodeću momčad prvenstva u početnim trenucima susreta. Njihov vratar Zena u prvih je šest minuta ubilježio četiri obrane dok su s druge strane Riječani uspješno koristili svoje napade i trener Ranko Silić je u 9. minuti bio prinuđen pozvati minutu odmora (0:4). Do prvog zgoditka Buzećani dolaze na isteku devete minute iz sedmerca kada je precizan bio Arian Bašić. No, domaći rukometaši nikako nisu uspijevali uloviti tempo, te čestim greškama u napadačkim akcijama dozvoljavali su gostima da lako održavaju stečenu prednost (7:11 - 22’). No nakon minute odmora koju je pozvao gostujući trener, Raul Valković s dva uzastopna pogotka prepolovljuje razliku, da bi Ivo Flego i Valković potom zaostatak sveli na svega jedan zgoditak (11:12 - 27’). Do poluvremena Zamećani su ipak nakon isteka vremena uspjeli povećati zgoditkom Tomljanovića iz sedmerca (13:15).

 

Buzetski rukometaši puno su bolje ušli u nastavak susreta te u 34. minuti Sandro Samardžić siječe jednu loptu Zamećana i sam u kontranapadu po prvi puta na susretu izjednačuje rezultat (17:17). No u narednim minutama gostujući vratar Zena jednostavno zaključava svoja vrata i omogućuje svojim suigračima da u napadačkim akcijama polako podižu svoju prednost (19:24 - 46’). Buzećani ponovno rade mini seriju nakon dva zgoditka u istoj minuti Valkovića i Samardžića uz koje je zarađeno i isključenje Tomljanovića, što je omogućilo domaćim igračima iz brzih kontri ponovno dovedu utakmicu u neizvjesne vode (24:25 - 50’). No Riječani kojima ova pobjeda znači zadržavanje prve pozicije se ne predaju te sa tri uzastopna zgoditka ponovno vraćaju mirniju prednost na svoju stranu (25:29 - 54’). U tim trenucima čak tri igrača Zameta dobivaju isključenja no Tomljanović dalekometnim projektilima uspijeva održavati stečenu prednost gostiju. Riječani su potom do kraja susreta zgodicima Darija Černeke, nekadašnjeg buzetskog igrača završili posao i upisali važnu pobjedu. (S. Žulić

 

Statistika utakmice:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa