DOZNAJEMO

Ugledni tužitelj odlazi u mirovinu i prelazi u odvjetnike

09.03.2024 - 05:02
Bivši zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Šćur (Foto: Istarski.hr)
Bivši zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Šćur (Foto: Istarski.hr)

Odvjetnički ured Vere Glasnović Gjoni, dugogodišnje bivše sutkinje Županijskog suda u Puli, ovih se dana pojačava još jednim sada već bivšim djelatnikom u pravosuđu. Naime, dosadašnji županijski tužitelj Vlado Šćur otišao je u mirovinu, te prelazi u odvjetnike na pola radnog vremena, pa će tako relativno novi odvjetnički ured dobiti još jedan zamah kao kombinaciju iskusne sutkinje i uglednog tužitelja.

Vlado Šćur (Foto: Istarski.hr)

Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja u Vukovaru, Šćur završava pravo u Osijeku te se zapošljava prvo u "Borovu", pa u još nekoliko poduzeća, sve do dolaska u Pulu gdje se 1993. zapošljava u PU Istarskoj kao policijski službenik inspektor. Prije toga, treba reći, sudjeluje u Domovinskom ratu na prvoj crti obrane Vukovara kao dragovoljac Domovinskog rata, pa završava u zarobljeništvu u zloglasnom logoru "Sremska Mitrovica".

 

Uglavnom, nakon MUP-a prelazu u Poreznu upravu kao viši inspektor gdje ostaje deset godina, sve do 2005. godine kada postaje zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Puli. Potom, od 2017. godine pa sve do danas, bio je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Puli. (M. Rosanda)

Vera Glasnović Gjoni

 

Tweet

Posljednje novosti