idućeg ponedjeljka

Počinje gradnja 300 metara dugog pločnika na Štranjgi u Pazinu

07.03.2024 - 19:35

U ponedjeljak, 11. ožujka počinje gradnja 300 metara dugog pločnika na Štranjgi u Pazinu, od kućnog broja 16 do velikog zavoja, odnosno do skretanja u Ulicu Stipana Konzula Istrijana, javljaju iz Grada Pazina.

 

Za trajanja radova, čiji se dovršetak planira za mjesec dana, na snazi će biti privremena regulacija prometa te će zona izvođenja radova biti zatvorena za sav promet, osim za stanare i žurne službe. Vozila koja dolaze iz smjera Istarskog ipsilona - izlaz Pazin zapad, odnosno iz smjera Žminja, bit će preusmjerena na obilazni pravac na kružnom toku kod benzinske postaje Petrol obilaznicom prema kružnom toku i ulazu u grad kod benzinske postaje Shell – Plodine te obrnuto vozila koja dolaze iz smjera centra Pazina.

U narednom periodu realizacijom ovog važnog infrastrukturnog zahvata riješit će se dugogodišnji problem sigurnosti pješaka na glavnoj prometnici prema gradu. Radi se zapravo o prvoj fazi radova povezivanja pločnikom Pazina i Starog Pazina. Pored uzdignutog nogostupa, u ovoj fazi predviđeno je obilježavanje pješačkog prijelaza na izlazu iz Ulice Stipana Konzula Istrijana, dok će se brzina vozila destimulirati vibracionim trakama i znakovima upozorenja. Mole se sudionici u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije, navode iz Grada. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti