PRVA HRL - JUG

Nezaustavljivi Marin Sinčić predvodio Umažane u novoj pobjedi

03.03.2024 - 10:14
Rukometaši Umaga (FOTO: facebook)
Rukometaši Umaga (FOTO: facebook)

Nakon prošlotjednog kiksa na jugu Hrvatske rukometaši Umaga vratili su se svojim pobjedničkim navikama i vrlo uvjerljivo svladali splitski ‘Balić-Metličić 07’. Razlika u kvaliteti dviju momčadi bila je vidljiva od samog početka susreta, a Marin Sinčić i Žan Radečić u početnim su je minutama pretvorili u sigurno vodstvo domaćih rukometaša (4:0 - 4’). Raspucani Sinčić nastavio je ‘trpati’ gostujuću mrežu i u narednim minutama (10:2 - 16’), da bi umaški rukometaši tu prednost uspjeli održati do poluvremena, iako je Metličić kod gostiju sa nekoliko pogodaka ‘priprijetio’ do odmora (16:7). 

 

Izjednačen rezultatski dvoboj u drugom dijelu gosti su uspjeli održavati do 50. minute do kada Umažanima nisu dozvoljavali da svoju prednost podignu na dvoznamenkastu brojku. Umažani su u tim trenucima sa igračem manje na parketu sa tri uzastopna zgoditka prešli i tu barijeru za zasluženo slavlje i održavanje priključka sa vodećim Zametom. U domaćin redovima najbolji je ovoga puta bio Marin Sinčić sa deset postignutih zgoditaka, dok su Dino Horozović i Žan Radečić bili uspješni u pet navrata.

Bio je ovo najvjerojatnije i posljednji susret Umažana u dvorani 'Marije i Line' s obzirom da bi za naredni istarski derbi protiv Buzeta trebala biti spremna obnovljena dvorana u Stella Marisu. (S. Ž.)

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti