na stanici u puli...

Na željezničkom kolodvoru karte se mogu kupiti samo tri dana u tjednu. Evo i zašto

01.03.2024 - 18:00
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Poput Hrvatske pošte, izgleda da i Hrvatske željeznice imaju problema s radnom snagom. Sjećate se građana raznih pulskih kvartova koji su se žalili da im stižu ovrhe zbog neplaćenih računa, a oni nisu plaćeni jer ih nitko nije donio. Točnije, poštar nije zvonio...

 

Ovih dana mnogi su se putnici nemalo iznenadili kad ih je dočekao zatvoren šalter za kupnju karata na željezničkom kolodvoru u Puli. Točnije, šalter, kako stoji na obavijesti, radi samo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6.10 do 13.40, s pauzom od 10 do 10.30. Vlakovi, međutim, voze i utorkom i četvrtkom te vikendom...Putnici se sad pitaju gdje će kupiti kartu i nije im jasno zbog čega je radno vrijeme šaltera ograničeno. Neki su čak takav rad pripisali samovolji blagajnice.

Odgovor smo potražili u Hrvatskim željeznicama - putničkom prijevozu. Ivana Čubelić, koordinatorica za odnose s javnošću, kaže da blagajna na kolodvoru Pula radi u skraćenom radnom vremenu - zbog bolovanja blagajnika.  

"U vremenu kada blagajna ne radi, karte se kupuju u vlaku", odgovorila je Čubelić. Nije nam poznato vrijedi li i u vlaku princip kao i u autobusu: ako kupiš u vozilu, onda je skuplje. 

Očito je, dakle, da nema osobe koja bi zamijenila blagajnicu na bolovanju. A koliko će ono trajati, točnije, dokad će blagajna raditi skraćeno, nije poznato. (M. Vermezović Ivanović)

Tweet

Posljednje novosti