vlasnik raskošne vile u oprtlju

Na sjeveru Istre uhićen Hrvoje Vojković

29.02.2024 - 11:14
Foto: Goran Stanzl/PIxsell
Foto: Goran Stanzl/PIxsell

Na sjeveru Istre uhićen je Hrvoje Vojković, nekadašnji ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja, kao i vlasnik raskošne vile u Oprtlju.

Vojković je uhićen prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), koji se obratio priopćenjem u kojem su otkrili da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji protiv dviju osoba.

"Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinila subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije", otkrivaju iz EPPO-a.

Prema pisanju medija, neslužbeno se doznaje da je riječ o subvenciji za sadnju tulipana koji nikada nisu posađeni.

U priopćenju EPPO navode pritom još i da će nakon ispitivanja osumnjičenih tijekom današnjeg dana donijeti odluku o daljnjem postupanju. Ujedno podsjećaju da je EPPO neovisan ured javnog tužitelja Europske unije i da je odgovoran za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

Vojkovićeva vila u Motovunu

Hrvoje Vojković je dugo godina bio član HSLS-a, sve do 2010. godine kada se razišao s Darinkom Kosorom

U javnosti se spominjao i po aferama vezanim za Croatia osiguranje i bespravnu gradnju. Također, supruga ga je optužila za psihičko, fizičko i ekonomsko nasilje, što je on žestoko demantirao. 

S obzirom da izvještaji govore da je uhićen na sjeveru Istre, moguće je da je to bilo u Oprtlju. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti