novi ciklus

U Pazinu kuharske radionice, jedan je iz restorana s 3 zvjezdice

28.02.2024 - 08:04
Gore: Janja Benić i Igor Jagodić, dolje: Saša Pribičević i Leonardo Fonseca
Gore: Janja Benić i Igor Jagodić, dolje: Saša Pribičević i Leonardo Fonseca

Agencija za ruralni razvoj Istre AZRRI devetu godinu zaredom održava cikluse edukativnih radionica namijenjene ugostiteljima i kuharima koji žele uložiti u svoje znanje, saznati nove tehnike i ideje s kojima će biti kvalitetniji i konkurentniji na tržištu.

"Iako smo među prvima u Hrvatskoj započeli s projektom edukativnih radionica za profesionalce u ugostiteljstvu još uvijek mnogo učimo i svakim novim ciklusom pokušavamo osigurati atraktivne predavače i svježinu u sadržaju", rekao je Edmondo Šuran, voditelj Centra za razvoj ruralnog poduzetništva.

Igor Jagodić, chef i suvlasnik restorana Strelec, pripremit će do pet jela s aktualnog menija vlastitog restorana ovjenčanog Michelinovom zvjezdicom i pritom provesti polaznike kroz detaljan postupak pripreme i tehnika.

Maša Salopek je u prošlogodišnjem jesenskom ciklusu izazvala golem interes javnosti pa će i ove godine imati radionicu na kojoj će kroz nekoliko slastica prikazati važnost tehnika i slobodu kreiranja od vrlo bazičnih namirnica kad vladate znanjem.

Janja Benić će prikazati proces izrade sourdough focaccie te kako ovladati viškom kiselog kvasca i pritom ga iskoristiti u novim ukusnim jelima.

Leonardo Fonseca, koji je javnosti poznat po svojim angažmanima u restoranu Hiša Franko (3 Michelinove zvjezdice) i vrlo popularnom bistrou Jaz, koje je vodio uz Anu Roš, prikazat će povezanost emocija i gastronomije. Na primjeru nekoliko jela Fonseca će polaznicima prikazati detaljan proces izrade i tehnike, a sve zaokružiti promišljanjem kako hranom možemo današnjim restoranskim gostima probuditi emocije i integrirati mnogo više autohtonih receptura u moderna jela atraktivna.

Saša Pribičević, talentirani chef koji danas vodi Tekku by Lone, osmislio je koncept radionice gdje će prikazati ljepotu spajanja hrvatske lokalne namirnice s azijskim tehnikama.

Mario Mihelj, pravi majstor za meso, polaznike će uvesti u svijet kreativne pripreme mesa, ali ne samo dobro poznatih dijelova poput obrazina, već i prezrenih komada poput jezika.

Zdravko Tomšić, doajen hrvatskog ugostiteljstva, održat će tri radionice. Ovaj veliki zagovornik odgovornog ophođenja prema namirnicama pokazat će polaznicima kako napraviti ukusne terine, zatim kako iskoristit nepopularne dijelove boškarina te kako osmisliti, isplanirati i realizirati sekciju toplih jela u hotelskim buffetima.

Robert Perić, dugogodišnji suradnik Agencije za ruralni razvoj Istre, zadužen je za slastičarske teme te će tako polaznicima objasniti proces izrade “pate a choux” (francusko tijesto za pecivo poput eclaira ili profiterola) te slasnih slastičarskih krema.

Cijeli raspored i cijene mogu se pronaći na službenoj stranici Edukacijskog Gastronomskog centra. 

Radionice se održavaju tijekom ožujka i travnja ove godine. u Edukacijsko gastronomskom centru Istre u Pazinu. (Istarski.hr)

Tweet

Posljednje novosti