pijan, naravno

Bježao od Motovuna do Karojbe pa vrijeđao policajce i prijetio im

0
Ilustracija (foto: PU istarska)
Ilustracija (foto: PU istarska)

Pazinska je policija jučer u prometu zaustavila vozača koji je upravljao automobilom dok je u organizmu imao veću količinu alkohola.

Naime, policijski službenici su jučer oko 22.35 sati u Motovunu primijetili automobil, pulske registracijske oznake, kako krivuda cestom i naglo ubrzava te su, zbog sumnje da je vozač pod utjecajem alkohola, pokušali zaustavili automobil. Vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policije te je nastavio vožnju do Karojbe, gdje je zaustavljen.

 

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako 49-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.89 primila. Kada su mu policijski službenici priopćili da je počinio prekršaj i koja je propisana sankcija, vozač ih je na naročito drzak način počeo vrijeđati te je svojim riječima insinuirao kako će imati problema zbog postupanja prema njemu.

Budući da je postojala opasnost kako će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici priopćili su mu da je uhićen, no 49-godišnjak je odbio postupati po naredbama policijskih službenika te se uputio prema svom automobilu u cilju napuštanja mjesta događaja. Policijski službenici su tada nad njim primijenili sredstva prisile i smjestili ga u policijsko vozilo, a muškarac je nastavio s protupravnim ponašanjem i unutar vozila te je i dalje na naročito drzak način vrijeđao policijske službenike i prijetio im kako će imati problema.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira, 49-godišnjak će se danas uz optužni prijedlog privesti nadležnom sudu. (IHR)
 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa