puške i pištolji

Pazinjan predao policiji cijeli arsenal

0

Pazinskoj se policiji prošlog tjedna javio jedan građanin koji je odlučio učiniti svoj dom sigurnijim te je policijskim službenicima predao tri puške i četiri pištolja.

Riječ je o jednoj improviziranoj pušci, vojnim puškama ''Crvena zastava" i ''TOZ'' te pištoljima "Vis-radom", "Crvena zastava", ''Češka zbrojevka'' i "Beretta".

 

"Policijski službenici preuzeli su oružje te ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima koji odabiru ovakav siguran način uklanjanja oružja iz svojih domova", ističu iz policije i podsjećaju da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te pozivaju da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. 

"Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje", ističu iz PU istarske. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa