od 21. do 24. ožujka full moon regata

Pulskom lukom zaplovit će stotinjak jedrilica. Na rivu stižu soul funk zvijezde

0
Foto: JK Delfin
Foto: JK Delfin

Treće izdanje regate Full Moon Sailing spektakl Hrvatska održat će se od 21. do 24. ožujka, u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin. Iz Pule prema Malom Lošinju starta stotinjak jedrilica, regatnih jurilica i performance cruisera, vintage krstaša i impozantnih MAXI racera sa 500-tinjak jedriličara iz Hrvatske,  Slovenije, Austrije, Argentine, Slovačke, Italije i Njemačke, najavljuje organizator.

 

"U četvrtak 21. ožujka, u suradnji sa udrugom Molaj cimu, održat će se Full Moon Classic, revija tradicijskih drvenih jedrilica koje će zajedriti pulskom lukom i vratiti nas malo u prošlost - kako je to nekada bilo.

Učenici, članovi jedriličarskih klubova moći će jedriti na drvenim brodicama i okušati se u umijeću plovidbe latinskim i oglavnim jedrima, uz kapetane. Na pulskom jedrenjaku Tartani, izgrađenom 1927. godine, najstarijoj ribarskoj tartani na svijetu, kuhat će se istarski brudet. Program se nastavlja uz 'Ćakule pod jedrima' i glazbu na pulskoj rivi.

Soulfingers stižu na pulsku rivu u petak, 22. ožujka

Organizator poziva sve vlasnike drvenih jedrilica, rovinjske batane, gajete, guceve i kaiće da dođu u Pulu i podno Arene rašire jedra svojih brodica. Pozivaju djecu, trenere i roditelje da dovedu djecu koja jedre u malim klasama da se upoznaju s maritimnom baštinom i drvenim jedrenjacima.

U petak, 22. ožujka, na ručku dobrodošlice u pulskoj luci okupit će se natjecatelji, sportaši i rekreativci prijavljeni na regate. Kušat će se chili con carne u izvedbi podržavatelja i jedriličara Zlatka Deskara iz meksičkog restorana El Pulari. 

Od 17:30 startaFull Moon Night Sprint Pula, noćna regata u pulskoj luci i oko otoka Jerolima.

Start noćne regate, u kojoj sudjeluje 100-ak jedrilica, prenosit će se uživo na pozornici pulske luke, ali i putem društvenih mreža i medija. 

Night Sprint u pulskoj luci je poseban doživljaj za natjecatelje, ali i za gledatelje na obali, fotografe, snimatelje, romatičare, avanturiste. Nakon noćnog Sprinta večer će uveličati glazbeni talenti Studija Čarobna frula iz Pule, pod vodstvom Tatiane Giorgi, nakon kojih na pozornicu nastupaju zvijezde večeri, Soulfingers. Koncert je besplatan za sve posjetitelje.

"Soulfingersi će izvesti spektakularan glazbeno-scenski performance koji obiluje energijom, stilom, vrhunskim scenskim nastupom, estetikom i koreografijom. Soulfingersi su u svojoj karijeri održali više od 2000 koncerata, dijelili su binu s BB Kingom, Bowiejem, The Blues Brothersima, Eddiejem Floydom, Fameom, Miriam Macebom, Parlament Funkdelicom, otvarali su prestižne evente, kao što su Montreux Jazz Festival (Švicarska), Siget Festival u Budimpešti, Venecijanski filmski festival, nastupali na zabavama posvećenim Morganu Freemanu, Mickeyju Rourkeu. Nastupali su na otvorenju skijaških sezona, a mi smo ih pozvali da nam otvore regatnu sezonu", poručuju iz Jedriličarskog kluba Delfin

U subotu 23. ožujka, starta dnevna navigacijska regata Pula – Mali Lošinj pod nazivom Full Moon Day Race.

Zanimljivost 3. izdanja regate je zlatni pokal s 24-karatnom pozlatom iz kojeg će se piti istarsko "zlatno" vino, a kojeg će, kao prijelazni pehar, osvojiti najbrži brod Spektakla.

Prijave za natjecatelje otvorene su do 20. ožujka do 18 sati. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa