Pored stadiona u puli

Foto U kući pronađen mrtav muškarac. Novi vlasnik najavljuje uređenje

14.02.2024 - 07:55
Napuštena kuća na Marsovom polju (fotogalerija: istarski.hr)
Napuštena kuća na Marsovom polju (fotogalerija: istarski.hr)

Izgleda da se napokon nazire kraj neodrživoj situaciji koja se stvorila oko jedne napuštene kuće u Ulici Marsovog polja, točno nasuprot sjevernog kontejnera za prodaju karata Gradskog stadiona 'Aldo Drosina'.

Prema riječima građana tamo često često obitavali beskućnici i narkomani, te je ulaz godinama bio otvoren. Stvorila se tako gomila otpada, te se pojavio i svojevrstan sigurnosni rizik, pogotovo jer na tom potezu, zbog blizine stadiona, svakodnevno prolazi velik broj djece, ali i građana koji u blizini parkiraju svoja vozila. Također, to mjesto nije ni neka "razglednica" u vrijeme turističke sezone. Prizor je nadasve kaotičan, pa se može reći da se radi više o ruševinama i barakama, nego o kući. U nekom trenutku su tu živjela i djeca, barem ako je suditi po mnogim dječjim potrepštinama porazbacanim uokolo.

No, ni to nije sve. Policija je 14. prosinca 2023. godine u jutarnjim satima zaprimila dojavu da je na toj lokaciji pronađeno tijelo 41-godišnjaka.

 

"Na mjestu događaja obavljen je očevid kojom prilikom nisu utvrđeni tragovi nasilne smrti. Policijski službenici su o događaju izvijestili nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo obdukciju nad tijelom", kazali su na naš upit iz PU istarske.

Radi li se o samoubojstvu ili o eventualnom predoziranju, nije poznato, no važno je naglasiti da muškarac nije bio ni vlasnik ni registrirani stanovnik te kuće. Jer, vlasnici čestice su do nedavno bili Talijali koji su, očito je, rijetko kada obilazili svoju nekretninu.

Ipak, na koncu su je prodali Ivici Salvadoru, vlasniku pulske tvrtke Stanoinvest i vjerojatno najpoznatijem pulskom građevinaru. Na naš upit Salvador kaže da nije imao pojma da netko tamo neovlašteno živi.

"Planovi za navedenu česticu nam za sada nisu prioritet u projektiranju i izvedbi. No, u skoroj budućnosti imamo planove i projektirati na istoj. Neki naši poslovni planovi jesu da bi počeli projektirati 2025. godine. Ovo proljeće imam namjeru počistiti cijelu parcelu iz razloga da se ne skuplja otpad koji nesavjesni građani bacaju, a slijedom vašeg upita nisam imao saznanja da netko boravi na mojoj parceli niti da ju koristi", kaže Salvador. (Marcello Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti