praznik ljubavi u krnici

Valentinovo u crkvici sv. Valentina

12.02.2024 - 16:06
Foto: Loris Zupanc
Foto: Loris Zupanc

Za sve zaljubljene i estete, ljubitelje lijepih scenografija za fotkanje, Turistička zajednica općine Marčana pripremila je jedinstvenu foto lokaciju kod crkvice sv. Valentina u Krnici. Lokaciju je aranžiralo kreativno društvo Krničara s ciljem promicanja zanimljivosti svoga kraja.

Ispred crkvice iz 18. stoljeća postavljeni su klupica i okvir u obliku srca s jasminom i crvenim balonima. Crkvicu sv. Valentina sagradila je obitelj Mandušić i u njoj su pokopani članovi obitelji i svećenik. Danas je u javno-privatnom vlasništvu. Riječ je o jednoprostornoj crkvici s preslicom bez zvona na pročelju, mramornim oltarom i palom sa svetačkim likovima (1729.) u unutrašnjosti.

 

U povodu Valentinova će se u srijedu, 14. veljače, od 16 do 18 sati moći razgledati crkvica, a djelatnik turističke zajednice Luka Faraguna bit će na raspolaganju da fotografira parove. Romantičnu vizuru upotpunit će glazbeni program učenika osnovnih glazbenih škola Pula (Barban) i Labin u izvedbi Free Žgomba na flauti, Noe Martinčić, Nikole Martinčića i Ivana Brakovića na harmonici i Luisa N.S. na gitari.

Za sve slučajne i namjerne prolaznike te one koji ne stižu unutar navedene satnice, scenografija će biti postavljena sve do nedjelje, stoga prođite ovaj tjedan do Krnice, poručuje Maja Bizjak, direktorica Turističke zajednice općine Marčana. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti