najposebnije doba godine

Foto Male maškare u Vinkuranu uz 'Puppetu'

12.02.2024 - 10:43
Fotogalerija: Istarski.hr
Fotogalerija: Istarski.hr

Očarani ritmom drevnih afričkih plemena, mali vinkuranci uveli su prošlog vikenda roditelje i mještane u najposebnije doba godine, u maškare. Plešući Jeruzalemu i koristeći jedinstvene odjevne predmete i sami su se poigravali tkaninom, bojama i oblicima, pritom reciklirajući odjeću. Roditelji i odgajatelji s djecom izrađivali su simpatične kostime, oblačili ih i pozivali prisutne u plesni izazov, pričaju nam odgojiteljice tamošnjeg vrtića Zlatica i Melita.

Male maškare u Vinkuranu završavaju na pusni utorak kada će Pusta optužiti, osuditi i provozati kariolom po selu. Možete ih sresti od 10 do 12 sati, od velike trgovine do igrališta ili u nekoj korti kako trešte muzikom i pjevaju.

Valja naglasiti da su male vrtićarce uveseljavali animatori iz pulske 'Puppete'.

 

"Udruga Puppeta osnovana je iz želje da djeci predškolskog i školskog uzrasta, približimo ovu divnu umjetnost u koju smo i sami zaljubljeni. Naši interaktivni programi uključuju lutkarske predstave i lutkarske radionice za djecu, s ciljem poticanja cijeloukupnog razvoja kroz maštu, kreativnost i stvaranje uz lutkarstvo. U našim programima, lutka je glavno sredstvo rada te smo za ovu priliku pripremili lutkarski igrokaz uz izrađene lutke baš za ovu aktivnost. Radi se o stanovnicima Sunca i Mjeseca (Su i Mj) koji svojim dolaskom žele naučiti pravila ponašanja na planeti Zemlji na što ih podsjećaju polaznici dječjeg vrtića. Uz ovaj edukativni i veseli program, pripremile smo i radionicu izrade dječjeg pusta o čijoj će sudbini odlučiti djeca", kažu nam Nataša i Anja Kolić iz udruge 'Puppeta' te se usput zahvaljuju Općini Medulin i Mjesnim odborima (Vinkuran, Pješćana Uvala i Premantura) što su im pružili priliku da male maškarice razvesele svojim interaktivnim programom. (Istarski.hr)

Tweet

Posljednje novosti