sindikat nezadovoljan postupcima ministarstava

Uljanik u bezizlaznoj situaciji, 350 radnika ostaje bez posla 

0

Nakon ponovne neuspjele prodaje većinskog udjela Uljanik Brodogradnje 1856, Nezavisni sindikat radnika Hrvatske (NSRH) uputio je otvoreno pismo ministrima financija i gospodarstva Marku PrimorcuDamiru Habijanu.

 

Nakon još jedne neuspjele prodaje većinskog udjela Uljanik Brodogradnje 1856 do.o. u vlasništvu Uljanik Brodogradilišta d.d. u stečaju, u kojem je država većinski vjerovnik, sindikat je iskazao nezadovoljstvo pristupom spomenutih ministarstava jer se, smatraju, u zadnjih 15 mjeseci, sporim postupanjem i nejasnim odlukama dovelo Uljanik Brodogradilište d.d. u bezizlaznu situaciju.

Time je, kažu u sindikatu, ozbiljno ugrožena industrijska djelatnost u Istri, a kao rezultat, 350 radnika ostaje bez posla. 

"Osim toga, 2300 radnika Uljanik Brodogradilišta d.d. u stečaju ostaje bez podmirenja potraživanja, dovodi se u opasnost naplata državnih jamstava, izbacivanje društava koja danas koriste prostor i zgrade Uljanika za odrađivanje poslova, pretvaranje prostora u ničije vlasništvo, što može rezultirati devastacijom te mogućom prodajom nekome investitoru koji bi prostor mogao prenamijeniti u turističku-uslužnu djelatnost, uz mogućnost zapošljavanja strane radne snage, a građanima Pule onemogućiti pristup", naveo je Boris Cerovac iz pulske podružnice NSRH.

Stoga je zatražio sastanak s ministrima na kojem bi bili predstavnici lokalne uprave, predstavnicima NSRH, direktor Uljanik Brodogradnje 1856, stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta d.d. u stečaju, te zainteresirani kupci odnosno investitori. Na sastavku bi, prema Cerovcu, trebalo biti govora o opstanku Uljanik Brodogradnje 1856, ali i o viziji golemog prostora unutar zidina društva. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VODITELJ/ICA SKLADIŠTA

Do: 02.03.2024.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

NJEGOVATELJ/ICA

Do: 04.03.2024.

KRINGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/POMOĆNA KUHARICA

Do: 05.03.2024.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 06.03.2024.

VALBANDON, ISTARSKA ŽUPANIJA