SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Rovinježi umalo priredili iznenađenje protiv viceprvaka

09.02.2024 - 09:02
Aleksandar Gavrilov sa svojim igračima (Foto: S. Žulić)
Aleksandar Gavrilov sa svojim igračima (Foto: S. Žulić)

Kakvu neizvjesnu i šokantnu utakmicu su odbojkaši Rovinja pružili na gostovanju protiv hrvatskog viceprvaka u Osijeku. Na putu od kojeg se nije očekivalo puno više od lijepog izleta na istok naše zemlje, Rovinježi su umalo iznenadili favorita i upisali neplanirane bodove. No, bez obzira na to momci Aleksandra Gavrilova pokazali su kako mogu parirati i najboljim momčadima lige, te je sigurno i samopouzdanje i vjera u dostizanje pozicija koje vode u play-off sigurno dodatno naraslo. 

Na samom početku susreta gostujući su odbojkaši zabilježili tri uzastopna poena na servis Šetića, da bi Osječani potom uzvratili istom mjerom. No, Rovinježi uspješno održavaju prednost na svojoj strani do 9:9. Napet set rezultatski je bio izjednačen do samoga kraja kada su rovinjski odbojkaši sa tri uzastopna poena na servis Aleksandra Fatorića slavili u maratonu s 33:31. Ništa manje neizvjesno nije bilo ni u sljedećem setu kojeg su gosti dobili s 31:29.

- Utakmica je bila odlična i momci su odigrali top. Nakon pet sati puta odigrati dva i pol sata na ovakvoj razini svakako zaslužuje respekt. Nakon utakmice kakvu smo odigrali kolo prije kod kuće sa Centrometalom teško je bilo očekivati da ćemo u Osijeku uzeti ijedan set, ali sve se okrenulo za 180 stupnjeva, rekao je Gavrliov nakon utakmice. 

 

U naredna dva seta Rovinježi su nastavili agersivno i čvrsto te uspješno parirali favoriziranom domaćinu koji je vrlo tijesno stigao do naredna dva seta (25:21, 25:23). U petom odlučujućem setu susret je svojim servisima prelomio Tibor Verasto, iako su se rovinjski odbojkaši odlično držali do samog kraja (15:12).

- Krenuli smo u utakmicu bez ikakvog opterećenja i očekivanja, ali sa time da damo 110% i odmah od početka smo krenuli agresivno i dokazali da imamo dobar ritam. Atmosfera je bila jako dobra, pogotovo nakon prva dva seta koja su se odigrala poen za poen kao šta govori i rezultat. Krenuli smo u trećem setu malo opuštenije, ali i dalje donekle agresivno da dokažemo da mi to možemo, međutim nakon malog pada koncentracije i par upitnih sudačkih odluka treći set odlazi u korist Murse. Tu su se oni polako vratili u svoj ritam i nisu griješili koliko prva dva seta, ali i dalje se igralo poen za poen do kraja. Peti set se igrao bod za bod do 8:6 vodstva za Mursu di smo mi malo pali, ali vjerovali smo da se možemo vratiti, međutim Mursa je u zadnjim poenima pokazala svoje iskustvo i odnijela pobjedu, rekao je Gianluca Sponza.

MURSA OSIJEK - ROVINJ 3:2 (31:33, 29:31,25:21,25:23,15:12)

MURSA: Vuković, Ivančić, Đirlić, Giljanović, Šunjo, Škugor, Viloria, Šoš, Perillus, Verasto, Maszalek, Dugandžić (L)

ROVINJ: Sponza, Ličina, Fatorić, Šetić, Šćepanović, Janko, Renan Da Silva, Braga Jeferson, Preden, Džeba, Pamić (L) (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti