PRVA B LIGA VATERPOLISTA

Novi poraz Rovinježa na gostovanju kod Opatije

08.02.2024 - 09:02
Ilustracija (FOTO: VK Delfin Rovinj)
Ilustracija (FOTO: VK Delfin Rovinj)

Vaterpolisti rovinjskog Delfina zabilježili su sinoć poraz na gostovanju kod Opatije, na bazenima riječke Kantride. Mladi rovinjski momci dozvolili su domaćinima da se već u prvoj četvrtini rezultatski odmaknu i svoju prednost pametno sačuvaju do kraja. 

Opatijci su na samom startu susreta poveli s visokih 6:0 i izgledalo je kako će to biti jednosmjerna utakmica u kojoj će gosti igrati podređenu ulogu. No, gostujući su se vaterpolisti u drugoj četvrtini uspjeli malo pribrati te zgodicima Roka Dražina, Andree Brajnovića i Luke Miletića dolaze na zaostatak od 6:4. Opatija je do poluvremena sa tri nova pogotka u mreži vratara Marka Košare vratila svoju visoku prednost (9:5).

 

U nastavku susreta Rovinježi su uspjeli zaprijetiti tijekom treće četvrtine, no pogoci Arijana Banka i Brajnovića s igračem više i Roka Vukovića iz peterca nisu bili dovoljni da bi se ozbiljnije ugrozilo visoko vodstvo domaćih vaterpolista. Najefikaciji u redovima Rovinja bio je Brajnović s četiri postignuta pogotka. Oba rovinjska vratara zabilježila su jednu obranu, dok njihovi opatijski kolege nisu uspjeli zaustaviti niti jedan rovinjski šut u okvir gola. Ovom pobjedom Opatijci su se bodovno izjednačili s Delfinom na petom mjestu ljestvice Prve B lige.

OPATIJA LRH - DELFIN 18:11 (3:0, 6:5, 2:3, 7:3)

OPATIJA LRH: Kolanović, B. Smokvina 2, Turk 2, Šurbek, Peroš, Blažić 2, Kaluđerović, Lu. Dujmić 2, Le. Dujmić 4, Petrić 4, Kolak, Kuhar 1, Duvnjak-Starčević, T. Smokvina 1.  

DELFIN: Košara, Vuković 1, Dražin 1, L. Miletić 1, Franulović, Brajnović 4, Banko 2, Peruško, Supić, Sošić 1, Poropat, T. Miletić 1, Dipić, Milošević. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti