Ovih se dana u butelje puni Santa Elisabetta 2020
U četvrtak 1. veljače šesti put zaredom odabran je blend kojim će se napuniti oko 5.000 butelja Santa Elisabette 2020, premium etikete vinarije Benvenuti iz Kaldira, ponajboljeg istarskog terana, piše Jutarnji list. Domaćin i ovog kušanja već je tradicionalno bila poznata sommelierka i vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom Danijela Kramarić. Braća Albert i Nikola Benvenuti, vlasnici poznate vinarije, ponovno su u njezinu restoranu uz more okupili odabrani tim sommeliera, vinskih stručnjaka i novinara koji su im kroz slijepo kušanje pomogli odabrati finalnu kupažu za to njihovo najplemenitije vino.
Taj u nas jedinstven proces konačnog odabira ponavlja se od 2019. godine, kada je odabrano vino za prvu Santa Elisabettu 2015. Iako je tada odlučeno da se butelje Santa Elisabette pune samo najboljim teranom s istoimenog položaja, što znači da berba mora ispuniti visoka očekivanja vinara, odnosno najstrože kriterije kvalitete grožđa, još nijedna berba na tom najvišem i najboljem položaju u vinariji Benvenuti nisu propustili.
Više pročitajte ovdje.