AH TA BIROKRACIJA

Pazinskim biciklistima još uvijek ‘povučena kočnica’ za nastupe na natjecanjima

02.02.2024 - 05:02
Ovosezonska momčad Kamen Pazin - Cabo de Peñas - Kiwi Atlantic
Ovosezonska momčad Kamen Pazin - Cabo de Peñas - Kiwi Atlantic

Biciklistička ekipa Kamen Pazin - Cabo de Peñas - Kiwi Atlantic izrazila je ovoga tjedna zabrinutost situacijom u kojoj su se našli. ‘Proteklih tjedana doživljavamo situaciju neizvjesnosti i bespomoćnosti koja nas sprječava da budemo na cestama. Unatoč predaji sve dokumentacije i ispunjavanju svih financijskih obveza, dužni smo ponovno dostaviti cijeli dosje s nizom ispravaka. I zato smo imali kašnjenje sa izdavanjem dozvola i nismo na utrkama na kojima bi trebali biti na ovom startu sezone’.

Pazinski biciklisti najavili su start sezone na međunarodnoj biciklističkoj utrci ‘Velika nagrada Valencije’ sredinom siječnja, no tamo se nisu našli u društvu dvadesetak timova, među kojima su bili i neki iz grupe TOP 10 najboljih svjetskih ekipa, iako su njihovi vozači već bili u Španjolskoj. O čemu se točno radi upitali smo direktora pazinske biciklističke momčadi Ivicu Gržinića.

- Imamo problema s administracijom. Do sada smo sve papire slali u Zagreb i sve je bilo u redu, a sada smo morali sve slati u Švicarsku. Radi se o prijevodima nekih garancija koje svake godine ishodujemo, no koje ove godine moraju biti ‘u slovo’ precizno prevedene. Vjerujem međutim da ćemo sada to uspjeti riješiti. Sve su to sitnice, ali prijevodi tih dokumenata su nam zakomplicirali dobivanje licenci. Do sada toga nije bilo toliko. Možemo sumnjati u svašta, no ne želim se baviti tim stvarima. Slovenci su primjerice dokumentaciju slali samo svom savezu i bez problema su dobili papire. Biti ćemo strpljivi, još malo pričekati i vidjeti što će biti, kaže Gržinić.

 

Pazinci su ove godine značajno ojačali svoje redove. Uz nove sponzore tu je i gotovo cijela nova momčad sastavljena od biciklista sa raznih strana svijeta.

- Imamo značajno pojačanu ekipu. Došli su nam biciklisti iz Španjolske, Velike Britanije, Australije i Kine, što nam je jako bitno zbog sponzora, ali i jer nam otvara mogućnost nastupa na njihovim utrkama, uz naše vozače i bicikliste iz Bosne i Hercegovine. Ove godine imamo pune dvije ekipe. Napravili smo veliki korak, sada samo trebamo početi nastupati kako bismo počeli skupljati bodove za poredak. Ove godine stoga planiramo 50-ak startova na etapama, dodaje Gržinić.

Nadamo se da će Pazinci ubrzo riješiti svoje administrativne poteškoće i da ćemo ih što prije gledati na značajnim europskim i svjetskim natjecanjima. (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti