SLAVNI MOTOVUNAC NAKON ODLUKE FIA-E

‘Shrvan sam. Neću reći ništa drugo jer ne mogu pronaći druge riječi.’

01.02.2024 - 09:02
Mario Andretti (FOTO: Mario Andretti facebook)
Mario Andretti (FOTO: Mario Andretti facebook)

Momčad sina slavnog motovunskog automobilista Marija Andrettija nije dobila mogućnost da uđe u svijet Formule 1 u naredne dvije sezone, ali je menadžemnt najpoznatijeg svjetskog automobilističkog natjecanja ostavio mogućnost za prijem od 2028. godine.

Ulazak momčadi 'Andretti Motorsport' odobrila su upravna tijela FIA-e, ali nositelji komercijalnih prava F1 smatrali su da je prijedlog za ulazak u 2025. ili 2026. godinu preuranjen. F1 je provela analizu uključujući ključne dionike i odlučila da 11. tim sam po sebi ne bi dodao vrijednost natjecanju i ne vjeruju kako bi novi tim bio konkurentan ostalima. To se može promijeniti kada partner General Motors proizvede vlastiti motor, objavili su.

 

S podrškom američkog automobilskog diva General Motorsa, Andretti je bio spreman ući u svjetsko prvenstvo Formule 1 već 2025., koristeći početno Renaultovu pogonsku jedinicu prije prelaska na Cadillac jedinicu 2028. godine.

Kao odgovor na ove vijesti, slavni motovunac Mario Andretti, svjetski prvak Formule 1 iz 1978. godine na twitteru je napisao ‘Shrvan sam. Neću reći ništa drugo jer ne mogu pronaći druge riječi osim da sam shrvan.’ (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti