Kajin o Thompsonu: Kako će IDS objasniti poruku 'Za dom spremni'?

0
Damir Kajin (Foto: Arhiva)
Damir Kajin (Foto: Arhiva)

– Mene zanima kako će vodstvo IDS-a objasniti da koncert u njihovu gradu počinje porukom "Za dom spremni" – komentirao je u Puli nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin najavljeni Thompsonov koncert u Poreču krajem kolovoza, piše Večernji list. Kajin napominje kako je Istra otvorena svima, no nekima koji propagiraju vrijednosti poraženih ideologija treba reći da tako ne može biti, zaključio je. Osvrnuo se i na stanje u Općoj bolnici Pula, gdje je pacijentima u neklimatiziranim prostorijama ovih dana osobito teško. Kajin poziva Istarsku županiju da kao vlasnik i osnivač bolnice taj problem odmah riješi, bez obzira na manjak novca.

– Neka gospoda ukinu ured u New Yorku pa će biti novca za klima-uređaje – kazao je. Govorio je i o krizi koja je u Uljaniku izazvala niz problema.

– Uljanik je alfa i omega Pule i Istre. Prihodi od prodaje Uljanik grupi su prepolovljeni, posla nema dovoljno. Da država nije naručila gradnju četiriju trajekata, pitanje je bi li ga uopće i bilo. Jednom riječju, kapital i rezerve pojest će gubici do kraja 2013. – rezimirao je Kajin, dodavši kako će se, uza sve to, u idućih pet godina u 3. maj i Uljanik morati uložiti 842 milijuna kuna, kojih nema. I tu poziva župana Flegu i pulskog gradonačelnika Miletića da sazovu izvanrednu sjednicu i ljudima kažu istinu o krizi koja ugrožava gospodarstvo Istre, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa