šaptačica bebama

Bugarka zbog ljubavi iz Londona stigla u Istru i pokrenula sjajan posao

30.01.2024 - 08:35
Foto: Instagram profil KAnewborn
Foto: Instagram profil KAnewborn

Koliko djeca brzo rastu, vrlo dobro zna istarska fotografkinja Kristina Aleksandrova, majka dvoje male djece. Upravo je taj detalj bio ključan da se prije gotovo tri godine specijalizira za snimanje beba: hvata ih foto objektivom u posebno slatkom trenutku i stvara uspomene u kojima će njihovi roditelji, kad budu listali foto album s logom Kristininog brenda KAnewborn, moći uživati kad god požele, piše Glorija.

 

"Kako bih najkraće opisala snimanje tako malih "manekena"? To vam je hvatanje sreće uz pomoć fotoaparata, pri čemu su jako važne pripreme. U svom studiju imam sve što je potrebno da bih stvorila situaciju u kojoj će se beba dovoljno opustiti i nasmiješiti se dok, primjerice, spava. Ili ću dočekati rijedak trenutak kad će bebica otvoriti oči i pogledati ravno u fotoaparat. Uz dijete se u studiju nalaze i roditelji, obično mame jer je mališane, stare od pet do dvadeset dana prije prvog profesionalnog snimanja otkako su se rodili, potrebno nahraniti. I sama vrlo dobro znam da je sita beba, sretna beba. A kad je dijete sretno, fotografije su fantastične", priča 31-godišnja šaptačica bebama, rođena u bugarskom gradu Svogeu.

Dodaje kako se prije šest godina, zbog ljubavi prema sedam godina starijem fotografu partneru Dejanu Hrenu iz mjesta Sveti Martin pokraj Buzeta, iz Londona preselila u Istru. Danas, pak, fotografkinja, koja je nekad vodila uspješan bistro u Londonu, i njen suprug imaju djevojčicu Emmu (4,5) i dječaka Janija (2,5). Oboje su u istom poslu, s tim da se Kristinin suprug (u svom dijelu fotografskog studija uređenog u prizemlju obiteljske kuće), opredijelio za snimanje hrane i prehrambenih proizvoda. Nedavno je završio kampanju za zamrznute proizvode velike prehrambene kompanije, a kako je posla sve više, par uz studio gradi profesionalnu kuhinju kako bi Dejan mogao snimati cijeli proces pripremanja jela.

Više možete čitati na linku.

Tweet

Posljednje novosti