Ladonja sakrila od javnosti Izvješće o financiranju kampanje

0
Cuccurin se u svojim nastupima zalaže za transparentnost, a od javnosti skriva financijsko izvješće svoje stranke
Cuccurin se u svojim nastupima zalaže za transparentnost, a od javnosti skriva financijsko izvješće svoje stranke

Sve su stranke na svojim službenim stranicama trebale objaviti izvješća o financiranju predizborne kampanje. Na stranici www.sdp.hr financijsko izvješće je najvažnija informacija, za razliku od stranice www.hdz.hr gdje je izvješće objavljeno, ili bolje reći sakriveno, u sklopu rubrike „Mi smo“. Financijsko izvješće nije na naslovnoj stranici ni kod Hrvatske narodne stranke (www.hns.hr), ni kod Hrvatske stranke umirovljenika (www.hsu.hr). Slično je i na stranici Hrvatskih laburista (www.laburisti.com). IDS je pak poput SDP-a, svoje izvješće objavio kao informaciju na naslovnoj stranici (www.ids-ddi.com).

Nažalost, ni uz najbolju volju nikakvo financijsko izvješće nismo mogli pronaći na službenoj stranici Ladonje (www.ladonja.org). Kada smo glasnogovornicu Ladonje, bivšu urednicu Glasa Istre Eni Ambrozić, upitali zašto Ladonja svoje financijsko izvješće nije dala na uvid javnosti, ona nas je uputila na službenu stranicu stranke Ladonja www.ladonja.info (!), za koju nismo ni znali da postoji.

Naime, prema obrazloženju glasnogovornice, ladonja.org je službena stranica UDRUGE Ladonja, a ladonja.info je službena stranica STRANKE Ladonja. Doduše, nije mi jasno zašto se onda sve stranačke aktivnosti Ladonje objavljuju samo na službenoj stranici udruge, a na ladonja.info piše da je stranica u izradi i jedino što se na njoj nalazi je financijsko izvješće i to skenirano ili bolje reći fotokopirano kao da smo u 80-im godinama prošlog stoljeća, a ne na početku drugog desetljeća 21. stoljeća.

Zašto je izvješće o financiranju svoje kampanje Ladonja objavila na javnosti potpuno nepoznatoj stranici? Zar je to transparentnost za koju se zalaže Ladonjin šef Plinio Cuccurin? (Nenad Čakić)

Ovako izgleda službena stranica političke stranke Ladonja
Ovako izgleda službena stranica političke stranke Ladonja

Ovako izgleda izvješće o financiranju izborne kampanje Ladonje
Ovako izgleda izvješće o financiranju izborne kampanje Ladonje

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa